Близо до мястото, където е било положено тялото на Христос

...
Близо до мястото, където е било положено тялото на Христос
Коментари Харесай

Ново чудо при гроба на Христос смая учените

Близо до мястото, където е било положено тялото на Христос в продължение на три дни, е открит изсечен кръст, като откривателите имат съмнение кои са хората, сложили признака.

Реставрацията на Божи гроб стартира от средата на октомври тази годината и около нея бе възобновено и изследването на цялата зала.

Мястото е свещено и се показва като наложителна спирка през живота на всеки християнин. Обектът се изследва от екип археолози и историци, а активността им е финансирана от управляващите в Израел.

Погребалното ложе е било покрито с мраморен блок, за който се допуска, че е бил подложен през XVI век, с цел да отбрани самото ложе от поклонниците, които идват да го посетят.

Върху този мраморен блок учените са разкрили и изсечен кръст, за който се допуска, че е подложен от кръстоносците през XII век.

Най-изненадващ за мен беше моментът, в който почистихме следващия пласт прахуляк и открихме втория каменен слой, споделя археологът Фредрик Хиберт пред Нешънъл Джиографик.

За финален път Христовият гроб е отворен през 1810 година. Тогава мраморната плоча, покриваща ложето, е отстранена поради пожар в местността.

 Йерусалим

Според археолозите последното им изобретение удостоверява, че мястото е събирало поклонници още от времето на император Константин Велики, а наличието на кръста свидетелства, че кръстоносците също правили поклонения на Божи гроб.

Наученият екип ще се възползва оптимално от повторното отваряне на гробницата, с цел да съберат данни за виртуална реконструкцията на цялото място в бъдеще.

За момента гробницата единствено се оглежда. Тя не е празна, а погребалният инвентар от графитни знаци още е непокътнат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР