Близо 7100 загинали и над 93 000 ранени. Това не

...
Близо 7100 загинали и над 93 000 ранени. Това не
Коментари Харесай

Ще осветли ли Кьовеши „черния пазар“ на шофьорски книжки?

Близо 7100 починали и над 93 000 ранени. Това не са данни от гражданската война в Сирия, а формалната черна статистика на Министерство на вътрешните работи за войната по пътищата у нас. Данните обгръщат интервала 1 януари 2010 - 31 декември 2020 година. Цитираме данните от 2010 година насам не с цел да стряскаме така и така смачканите от ръководството на ГЕРБ читатели. Просто от 2010 година насам, до българските и европейските институции са подадени стотици сигнали за корупция при издаването на свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства (МПС), само че резултат няма. Последният сигнал за опустошителните мащаби на черния пазар за " шофьорски книжки " е подаден на 14 юни т.г. не до кого да е, а до европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

 

От началото на 2021 година до 12 юни (включително) при 2161 тежки пътнотранспортни катастрофи (ПТП) у нас са починали 172 души и са ранени 2666 – с 23 убити и 149 ранени повече от същия интервал на 2020 година. Само при последната „ кланица “ на пътя, разиграла се в неделя (6 юни) край с. Микре, Ловешко, починаха петима души. Причината е прозаична - самоуверен лидер навлиза в насрещното...

Незаконната търговия върви не от през вчерашния ден и от през днешния ден, за което свидетелстват и многочислените подадени сигнали. А по какъв начин реагират държавните институции, които би трябвало да бдят за спазването на нормативната уредба? Стандартно, несъмнено -

нормално стартират инспекции,

от време на време арестуват показно някой чиновник на ИААА, след което тихомълком го пуснат. И най-често... уволняват хората, събрали смелостта да подават сигналите. И по този начин – безспир.

Явно това у нас се назовава „ Борба с корупцията по български “ – някакво знамение на чудесата, което пристигна да види място даже и самата Лаура Кьовеши.

„ Уважаема госпожо Европейски основен прокурор, в качеството си на държавен чиновник на Министерство на превоза, осведомителните технологии и съобщениятапредоставих на Европейската комисия (ЕК) документи, прокурорски постановления и видеозаписи, уличаващи някогашния министър-председател господин Бойко Борисов и основния прокурор господин Иван Гешев в съучастничество и прикриване на незаконна скица за събиране на пари от продажба на свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство, издавани нахиляди необразовани български жители и чужденци.

И двамата високопоставени държавни чиновници на Р. България са квалифицирани с разпореждане № 19486/06.11.2018 година на Софийска градска прокуратура като част от проведена незаконна група. Факт, който след осъществената инспекция от Европейска комисия освен не се отхвърля, само че европейските способени органи ме увериха с четири следващи писма, че институциите на Р. България ще реагират на поставените от мен въпроси.

Изпълних рекомендацията на Европейска комисия и сезирах три български институции. Досега, повече от пет месеца, макар значимостта на поставенитевъпроси,засягащи живота и здравето на хората в европейските страни, българските институции изрично отхвърлят да изпълнят  рекомендацията на Европейска комисия “.

Така стартира сигналът, изпратен на 14 юни 2021 година от инж. Иво Кръстев до Лаура Кьовеши с копие до посланика на Съединени американски щати в София Н. Пр. Херо Мустафа, както и до италианския предприемач и някогашен притежател на футболния клуб „ Дженоа “ - Джани Шерини.

Кръстев е някогашен чиновник на Областния отдел на ИА „ Автомобилна администрация “, София. Бивш, тъй като от април 2010 година, когато подава първия си сигнал до премиера Бойко Борисов за корупция при издаването на шофьорски книжни,

той е уволняван и възстановяван от съда на работа четири пъти.

На 26 май 2020 година инж. Иво Кръстев е уволнен още веднъж - за пети следващ път, като към момента води... три каузи за възобновяване на работа.

" Последният драматичен случай,вследствие на упоменатата нагоре корупция по високите етажи на властта в Р. България, за който на 06.10.2020 година персонално Ви предизвестих, че ще се случи, уважаема госпожо Европейски основен прокурор, е осъщественото ликвидиране на 25. 03. 2021 година на италианския предприемач Паоло Шерини. Той бе премазан и погубен на пътя покрай Генуа от лидер на български товарен автомобил, движещ се в пътната лента за насрещно придвижване .

Само няколко месеца преди да бъде осъществено убийството на Паоло Шерини, предизвестих Европейска комисия, че в качеството си на държавен служителв началото на 2019 година съм дал документи и десетки видеозаписи на прокуратурата на Р. България, разкриващи по какъв начин проведената от български политици и прокурори незаконна група продава свидетелства  за ръководство на МПС точно на лица, които по време на полагане на изпит ръководят образователния автомобил в лента за насрещно придвижване , не стопират на пътен  знак „ С то п “ и на червен сигнал на светофара , даже не познават пътните знаци . Срещу суми от 1000до 2000 евро, достигащи до най-високите етажи на властта, тези лица получават свидетелства за ръководство на МПС  в България, след което правят убийства на пътя тук и в доста други европейски страни “, се споделя още в сигнала на инж. Кръстев.

Както излиза наяве от наличието, това не е първото сходно " четиво ", написано от инж. Кръстев и изпратено до съответните европейски институции и водачи.

На 6 октомври 2020 година той подава сигнал за корупционните схеми при издаването на шофьорски книжки у нас до Кьовеши, само че с копия до Ангела Меркел, Марк Рюте и Европарламента. Документът е „ Относно: Разследване против министър-председателя на Р. България Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, улични от прокуратурата в неистини, прикриване на корупция по високите етажи на властта, за събиране на пари от незаконна активност, квалифицирани с Постановление №19486/06.11.2018 г.на Софийска градска прокуратура като част от проведена незаконна група за осъществяване на закононарушения “,

Осем месеца по-рано – на 7 февруари с.г., той подава сигнал и до зам.-председателя на Европейска комисия Франс Тимерманс, който разпорежда обстойна инспекция на изнесените обстоятелства. Резултатът от нея е

благодарствено писмо

от Генерална дирекция „ Миграция и вътрешни работи “ на Европейска комисия за разкритата корупция по високите етажи на властта. Подписалата писмото Флориана Сипала твърди Кръстев, че „ битката с корупцията е приоритет за Европейска комисия, защото върховенството на закона е съществена полезност, записана в член 2 от Договора за Европейския съюз “,  но акцентира, че „ Комисията няма пълномощия да се намесва в случаи като описаните във вашето писмо “.

Както споделя народът „ Бог високо – цар надалеч! “ Което обаче напълно не отчайва Иво Кръстев и той продължава битката.

В последния си сигнал до Лаура Кьовеши, инж. Кръстев напомня, че

с помощта на предходни негови сигнали

до европейските институции и посолствата на Съединени американски щати, Германия, Франция, Нидерландия и така нататък, през годините у нас са били отстранени някогашният министър на превоза Александър Цветков и трима ръководители на ИА „ Автомобилна администрация “.

Пак по негов сигнал, на 7 юни 2017 година е била задържана „ организиранапрестъпна група от дванадесет държавни чиновници в Областен отдел „ Автомобилна администрация,  гр. София, продавали свидетелства за ръководство на МПС на необразовани лица и чужденци, част от тях - коренно настроени ислямисти “, написа още в сигнала.

Според инж. Кръстев тази „ незаконната скица “ е прикривана персонално от основния прокурор Иван Гешев, като „ за техен началник сега е назначен държавен чиновник, освободен от Министерството на превоза през 2013 година за корупция... “ Само не помни да добави, че не след дълго

задържаните са освободени и възобновени на работа.

В умозаключение инж. Иво Кръстев пита Лаура Кьовеши: „ Още какъв брой почтени хора, включително деца, би трябвало да бъдат убити на пътя, с цел да реагира Европейската комисия на корупцията, проведена от най-високите етажи на властта в Р. България? “ Сигналът е съпроводен от приложение, съдържащо 10 копия на сигнали и видеозаписи, подадени от края на предходната година насам до Урсула фон дер Лайен, Иван Гешев, КПКОНПИ и други

В битката си против „ черния пазар “ на шофьорски книжки Иво Кръстев не е самичък.

През тези към този момент близо 11 години той е подкрепян от своя директен началник инж. Кънчо Димитров – шеф на Областния отдел „ Автомобилна администрация “, София. За „ признателност “ за разкритите незаконни корупционни схеми той също е уволняван два пъти – през 2010 и 2018 година, и надлежно възстановяван от съда на работа.

Дали хора като Иво Кръстев и Кънчо Димитров ще продължат да се борят с корупцията в България с триумфа на Дон Кихот против вятърните мелници зависи както от работата на новосформираната Европейска прокуратура, по този начин и,  доста бихме желали да се надяваме -  и от наследника на Иван Гешев.

Белчо Цанев
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР