Близо 7 милиона лева от общинския бюджет е платил компрометираният

...
Близо 7 милиона лева от общинския бюджет е платил компрометираният
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Тодор Попов дал 7 млн. лв. на министър на Росен Плевнелиев

Близо 7 милиона лв. от общинския бюджет е платил компрометираният кмет на Пазарджик Тодор Попов на компания, ръководена от някогашния заместител министър на енергетиката Антон Борисов Павлов, научи извънредно Narod.bg от свои хора в града край Марица.

Средствата били дадени за безвредното стопанисване на депото за боклуци край Пазарджик, което към този момент цяла седмица гори….

„ Намазалият филийката “ с парите на пазарджиклии Антон Павлов е бил заместник-министър в служебното държавно управление, назначено от комичния Росен Плевнелиев през 2014 година

След това поема поста в постоянен кабинет на Бойко Борисов.

От 2015-а Антон Павлов е изринат от поста и самоуверено навлиза в частния бизнеса. През 2018-а новоизлюпеният предприемач подписва контракт с фена на колумбийски екстри Тодор Попов за концесия на Регионалното хранилище за неопасни битови боклуци като представител на спечелилия в състезанието за стопанисване на оборудването – Консорциум „ РД-Пазарджик 2017 “ ДЗЗД.

Обществената поръчка е за 5 години, а прогнозната й стойност е 6 695 417 лв.. В него вземат участие две компании – „ Комуналефект Сервиз “ – Русе и „ Ес Ер Технолоджис “ – София.

Реклама

За топлата връзка сред скандалния пазарджишки градоначалник и лобистки кръгове се знае от дълго време, макар доверието в пещереца е мощно ерозирало и против него има събрани доказателства от Национална агенция за приходите, че персоналните му разноски не подхождат на формалните му доходи и кметската му заплата няма по какъв начин да му даде първокласния метод на живот. 

Депото беше гордостта на Тодор Попов и той показно се снимаше пред него, с цел да илюстрира триумфите на ръководството си. Строителството му глътна над 17 милиона. Преди няколко дни сметището, което беше рекламирано като несъмнено, съвременно и европейско хранилище за боклуци, още веднъж се възпламени.

Така се появиха въпроси по отношение на качеството на строителството и ръководството на обекта. Сега горящото сметище излага на голям екологичен риск жителите на Пазарджик, Пещера и Брацигово, както и прилежащите села Алеко Константиново, Главиница, Радилово и Капитан Димитриево, някои от които са на територията на Община Пазарджик, а други в региона на Пещера.

Точната сума, която е платена от администрацията на Тодор Попов на консорциум „ РД Пазарджик “, в който влиза и ръководената от изритания зам.-министър компания „ Ес Ер Технолоджи “, както към този момент написахме, е 6 695 417 лева

Парите са усвоени против задължението операторът на депото да обезпечи неговото безвредното и несъмнено действие за период от 5 години. На оператора са налагани многократни наказания от контролни органи, които по една или друга причина са отпадали в съда. Съдът на скоро анулира и глоба против самия Тодор Попов за отхвърли му да даде тест за опиати и алкохол, откакто бе спрян в несвяст от полицията на връщане от пиянска среща с Движение за права и свободи в Цигов чарк.

Очаквайте нов скандал – кой „ усвои “ 17 милиона за строителството на депото в Пазарджик?

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР