Близо 200 футболисти са преминали през Левски през последните десет

...
Близо 200 футболисти са преминали през Левски през последните десет
Коментари Харесай

С IT специалисти и научен подход "Левски" променя изцяло трансферната си политика

Близо 200 футболисти са минали през " Левски " през последните 10 години, а от тях с трансферна сума са си тръгнали седем. Това разгласи изпълнителният шеф на клуба Павел Колев при представянето на спортния шеф Ивайло Петков.

По думите му задачата отсега нататък е с ясна тактика радикално да се промени трансферната политика на клуба. Целта към този момент ще е да се притеглят подобаващите футболисти, които по опция по-късно да бъдат продавани преференциално.

Колев изясни, че клубът ще работи с IT експерти, чиято задача ще е въз основа на разбор да се избират най-хубавите благоприятни условия - освен като класа на футболистите, а и като човешки и професионални качества.

" Мислим в една посока (с Ивайло Петков) за това по какъв начин да се построи трансферната политика и по какъв начин да наподобява " Левски " вследствие на тази трансферна политика. Квалифицирани експерти ще работят по система за разбори при прехвърлянията, ще се вкара по-научен метод ", сподели Колев.

" В България към момента разчитаме на правилото " Око да види, ръка да пипне ". Талант има доста в целия свят, само че с изключение на гения има доста други критерии, които би трябвало да са налице ", добави той. Колев призна, че клубът се интересува от Тодор Неделев и Кристиан Димитров, само че оцени като дребна опцията за привличането им от " Ботев " (Пловдив).

Оздравяване и създаване

Финансовото положение на " Левски " е фрапантно усъвършенствано и няма нищо общо с това, което е било през януари, уточни Колев.



По думите му след промяната на собствеността и идването на екипа на предприемача от хазартния бранш Васил Божков има постоянно погасяване на отговорности.

" Най-много тежат отговорностите към медиатори. От 2013 година има неплатени към сътрудници. С Национална агенция за приходите нещата стоят добре, всеки месец се заплаща немалка сума. Всичко, което имаме като отговорности по бранш А, се заплаща в период ", добави Колев.

Погледите в клуба са ориентирани към развиването на тима. Изпълнителният шеф съобщи, че програмата най-малко досега през новия сезон е била сините да не отпаднат в първия кръг от тим от Лихтенщайн. Въпреки това той дефинира като унизителна загубата с 0:4 от АЕК (Ларнака) във втория прелиминарен кръг на Лига Европа.

" Общото ни чувство (на Божков и ръководството) е, че вървим по верен път ", продължи Колев. Той напомни семейството против " Лудогорец " напролет, когато измежду последователите се зароди вярата за шампионска купа. Изпълнителният шеф сподели, че е бил наясно, че тимът не е имал силите да се бори за върха. Надеждите му са, че в този момент това ще се промени. " Целта е да стигнем до тази еуфория, само че тя да не е самотна. " Левски " е все по-подреден. Знам, че ви звучи нереално, само че резултатите би трябвало да дойдат. Надяваме се да няма доста сложни моменти този сезон ", съобщи той.

Новата конструкция

Според него спортният шеф е безусловно наложителна позиция в структурата на всеки клуб. " Тя е извънредно значима, в това време извънредно сложна и деликатна. Изисква голям работен потенциал. Откакто Ивайло е тук, ние общо взето си прекарваме дните, а от време на време и вечерите в офиса. "

 С IT експерти и теоретичен метод
© LAP.bg

Назначението на Петков беше посрещнато с неодобрение от част от ентусиастите поради предишното му в " Литекс ". Той отвърна, че е експерт, че е пристигнал да работи в " Левски " и че има вяра в плана на клуба.

Петков уточни, че селекцията е закъсняла. " Тя беше закъсняла още от началото. Но не желаеме да я създадем, единствено с цел да я създадем. По-добре да е закъсняла, само че да я приключим както би трябвало, с цел да не се постанова да напълним тима с играчи, които през зимата да се чудим какво да вършим. "

Колев добави: " Целта е да не вършим фрапантни неточности в селекцията. За никого не е обикновено, че подготовката стартира с 12 футболисти. Но преминахме през здравословен развой, през който трябваше да се мине. И в този момент би трябвало да градим. " Въпреки няколкото треньорски смени в тима през годината той счита, че треньорът би трябвало да работи дълго на поста, стига да е подобаващият човек. Надеждата му е, че Петър Хубчев е тъкмо подобен.

Другата задача, която Колев си е сложил, е да спре приключването на информация от клуба. В това отношение " Левски " беше разграден двор. Заел съм се това да завърши. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР