Близкият съратник на руския опозиционер Алексей Навални Леонид Волков твърди,

...
Близкият съратник на руския опозиционер Алексей Навални Леонид Волков твърди,
Коментари Харесай

Съратник на Навални: $60 млрд. годишно изтичат от Русия, част от тях към България

Близкият сподвижник на съветския опозиционер Алексей Навални Леонид Волков твърди, че от Русия изтичат към 60 милиарда $ годишно, като главно се вливат в европейската стопанска система.

Пред комисиите по външни работи и развиване и подкомисията за човешките права в Европейския парламент в Страсбург, той акцентира, че част от тях идват и у нас, съобщи БНР.

„ България не е главната дестинация за съветските пари, само че толкоз доста от тях изтичат в Европа, че основна част от тях влизат и в България. Износът на капитал от Русия по публични данни е към 60 милиарда $ годишно - големи пари, които главно се вливат в европейската стопанска система. Това че в България на Слънчев бряг цели села, комплекси и вили са изкупени от съветски служители е реалност. Ние сме ги откривали нееднократно при нашите следствия “.

Волков дефинира това като „ експорт на корупция “ и предизвести:

„ Трябва да е ясно, че износът на корупция не се случва просто по този начин. Когато съветските служители си купуват някоя страхотна вила, по-късно стартират да се месят в локалната политика, пробват се да купят локалния арбитър, служител на реда или народен представител. Защото той е привикнал да работи по този начин и не желае да му се задават непотребни въпроси за произхода на средствата му “.

На въпрос на БНР  по какъв начин си изяснява неналичието на интерес у българските политици и българите като цяло към съветската съпротива и особено към намиращия се в пандиза Алексей Навални той отговори:

„ Възможно е българското общество да не схваща степента на опасността. Но даже единствено в случай че си напомним историята с отравянето с „ Новичок “ на Емилиян Гебрев, то България е една от трите страни, потърпевши от това, дружно с Русия и Англия “.

Леонид Волков е в Страсбург за връчването на премията " Сахаров ", присъдена тази година на Алексей Навални.

Заедно с него е и дъщерята на съветския опозиционен водач Дария Навални, която ще получи присъдената на татко ѝ премия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР