Блестящи бели фасади, малки кули със сиво-сини покриви, вдъхновени от

...
Блестящи бели фасади, малки кули със сиво-сини покриви, вдъхновени от
Коментари Харесай

Бурж Ал Бабас - може би най-луксозният град-призрак в света

Блестящи бели фасади, дребни кули със сиво-сини покриви, въодушевени от готика прозорци: къщите в селището Бурж Ал Бабас доста припомнят за известния палат на Дисни. Но в селището няма никой и не е ясно дали някой в миналото ще се нанесе тук.

Проектът „ Burj Al Babas “ започва преди осем години, през 2014 година Всяка къща, или по-скоро мини палат, е издигната в сантиментален жанр. Вилите костват сред 400 000 и 500 000 $, според от дизайна. Вече има издигнати над 580 обекта, а концепцията е била да са над 700.

Предвидени са били също турски бани, търговски центрове, хотели, конгресни центрове, спа център и джамия. Със специфичния архитектурен жанр задачата е да се привлекат задгранични вложители, по-специално в първокласния бранш.
       View this post on Instagram                      
A post shared by izzet doğan gültekin (@burjalbabas)

Но проектът на строителната компания „ Sarot Group “ не се осъществя. Според известия в медиите, в това число от „ Bloomberg “, 350 от плануваните 732 вили към този момент са продадени, само че някои купувачи не са съумели да платят парцелите. Емин Йерделен, началник на " Sorot Group ", декларира, че исковете от 7,5 милиона $ са непогасени. В резултат на това компанията подава молба за оповестяване в неплатежоспособност през ноември 2018 година

Строителството е спряно от този момент и „ Бурж ал Бабас “ е зарязан. Всяка вяра, че ще може да продължи да строи, до момента е провалена.

Така или другояче, ще има най-малко един победител, тъй като жителите на прилежащия град Мудурну са доста щастливи от края на плана. Старият град е в листата с оферти за статут на културно завещание на ЮНЕСКО от 2015 година И без внезапен контрастност с „ Бурж Ал Бабас “ възможностите това да се случи ще бъдат по-големи. Защото е доста евентуално най-луксозният град-призрак в света да остане необитаем за дълго време.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР