Шахматът е много повече от просто игра на дъска с

...
Шахматът е много повече от просто игра на дъска с
Коментари Харесай

Как шахматът помага за образователния успех на децата?

Шахматът е доста повече от просто игра на дъска с фигури . Той съставлява комплицирана и интелектуално стимулираща активност, която носи голям брой просветителни и разрастващи изгоди за деца на всяка възраст. Ето някои от основните аргументи за какво шахматът е отличен избор за вашето дете:

1. Подобрява концентрацията – играейки шах, децата би трябвало да останат фокусирани в продължение на цялата партия, което може доста да усъвършенства тяхната дарба за централизация. Това умеене непосредствено се придвижва и в академичната среда, като оказва помощ на децата да се оправят по-добре в учебно заведение.

2. Развива логическото и стратегическо мислене – шахматът постанова анализиране на ходовете освен на личните фигури, само че и на съперника. Така децата учат по какъв начин да разпознават модели, да плануват последици и да формулират стратегии—всичко това способства за развиването на критическото мислене.

3. Подобрява уменията за решение на проблеми – всяка шахматна партия слага играчите пред редица проблеми, които изискват бързо и дейно решение. Тези умения са значими освен в университетския свят, само че и в ежедневния живот.

4. Стимулира паметта – запаметяването на разнообразни отваряния и тактики в шахмата може да помогне на децата да укрепят и разширят своята памет, което е значимо за всички аспекти от тяхното обучение.

5. Развива обществени умения – шахматът постоянно включва игра онлайн, което предизвиква обществената взаимоотношение сред децата. Те учат по какъв начин да поддържат връзка учтиво и дейно със противниците си, както и да съблюдават разпоредбите на играта.

6. Учи на самообладание и резистентност – в шахмата постоянно се постанова да чакате и да мислите стратегически, което може да развие търпението и способността да се справяте с компликации.

7. Повишава самочувствието и увереността – достигането до решения и печеленето на партии могат доста да подобрят самочувствието на децата, давайки им възприятие за достижение и самонадеяност.

Шахматът освен че развива умствените качества и стратегическото мислене на вашето дете, само че също по този начин предлага принадлежности за обществено и прочувствено развиване. Възможностите, които тази антична игра дава, са безкрайни, правейки я чудесно занимание или даже спорт за всяко дете.

Силен старт демонстрираха възпитаници на националното турне по шахмат в Община Елена

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР