Блъсканица, физическо и нервно изтощение, хаос в организацията и неистово

...
Блъсканица, физическо и нервно изтощение, хаос в организацията и неистово
Коментари Харесай

На ръба: В Пловдив се заканват да палят изборните книжа

Блъсканица, физическо и нервно безсилие, безпорядък в организацията и неистово очакване – такава е картината на всички места в страната, където секционните изборни комисии (СИК) би трябвало да подадат своите протоколи с изборни резултати.

В Международния панаир в Пловдив, където предават книжата си локалните СИК-ове, напрежението е голямо, също като проблемите. „ В 7 часа сутринта включихме машините и в 20 часа ги изключихме. Ние сме от 5.30 часа сутринта, без да мигнем, без да имаме грам отмора! Когато дойдохме преди среднощ, тук беше човек до човек и от микроона се чуваше единствено: спазвайте противоепидемичните ограничения. Някой съблюдава ли ограниченията за физическо оцеляване на нас тук, които сме затворени без вода? ”, описа член на комисия пред Нова ТВ.

„ В един миг споделиха, че е имало токов удар, тъй като беше към този момент доста студено, отоплението изключи. Ние не можем без отмора, не сме машини. Трябва някой от нас да припадне, да си отиде от този свят, с цел да се разбере, че имаме потребност от малко отмора. Ако би трябвало, да се заключат за малко материалите ”, добави дамата.

Други бяха още по-остри – заплашиха напряко да изгорят изборните бумаги: „ Всички, които сме тук, сме просто на лимита на силите си. 26 часа! Искаме да попитаме – има ли подобен организъм, който да издържи 26 часа без сън? Всичките тези хора желаят едно, само нещо – да изоставен тази палата с цената на обстоятелството да изсипем в центъра безусловно всички бюлетини и да ги запалителен. Разполагат с задоволително полиция, която може да ги охранява. Можем да бъдем извикани в друго време, откакто сме си умряли, тогава да създадем инспекцията. ”

Спазвнето на ограниченията против ковид е невероятно – за това бяха безапелационни всички. „ Един върху различен по столовете, на земята върху чуалите, на един стол, свили се като кучета ” – по този начин хората описваха метода, по който са се опитвали да си починат през нощта.

Блъскат се като ръгбисти

Протоколите от вота във Варна се предават в спортната зала в града. Пред и в залата са се струпали хора, макар противоепидемичните ограничения.

„ Хора припадат вътре, блъскат се като ръгбисти. Организацията е доста на равнище “, споделя иронично един от чакащите, представен от bTV. По думите му той чака от 3-4 ч. сутринта, като преди този момент е чакал и в секцията.

До ранното утро 250 от общо 670 секции, които са в региона, не са почнали да предават документите си.

Докарани до протест

Напрежение е зародило във Враца, споделя bTV. Във физкултурен салон в едно от учебните заведения се е стигнало до протест на хората поради бавното култивиране на протоколите. Хората са будни повече от 24 часа.

Секционните изборни комисии са съсредоточени в две учебни заведения. Заради напрежението полицията е извела част от хората на открито. Повечето са в рейсовете. Те настояват, че до 6 часа сутринта са обработени не повече от 10-12 секции и хаосът е огромен. Никой не им е донесъл даже минерална вода.

От локалната РИК изясняват, че повода за забавянето са многото сбъркани протоколи.

А някъде са оптимисти

В Бургас също са изкарали напрегната нощ. В крайморския град се пробват да съблюдават ограниченията – макар че залата е огромна, вътре се позволяват не повече от 100 души по едно и също време. Първи са пристигнали протоколите от Коронавирус секциите и секциите за карантинирани, които са били обработени в настрана помещение отвън постройката. Забавило се е идването на протоколите от постоянните секции

„ Въпреки че протоколът е 20 огромни листа и макар че хората срещат компликация при отразяването на вота в него, се движим в същите темпове, в които сме се движели при предходни избори. Очакваме да приключим не по-рано от обяд “, оптимистично е обяснила Елка Стоянова, ръководител на локалната РИК, пред bTV.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР