Благотворителна прожекция на един от най-гледаните и въздействащи български документални

...
Благотворителна прожекция на един от най-гледаните и въздействащи български документални
Коментари Харесай

Филмът за Кристиян Таков с благотворителна прожекция в подкрепа на жертвите на насилие

Благотворителна прожекция на един от най-гледаните и въздействащи български документални филми „ Моралът е положителното “ следва в четвъртък, 19 януари, от 18:00 часа,  в зала „ Йерусалим “ на Еврейския културен дом.

Филмът за живота и активността на ще бъде представен  от режисьора и сценарист на лентата - Веселин Диманов и екипа му, а събраната от прожекцията сума ще бъде дарена на, която повече от 20 години оказва помощ и поддръжка на потърпевши от принуждение и/или трафик на хора.

Инициативата е на, взаимно с продуцентите на кино лентата Afflatus Productions и.

Филмът е с вход свободен, а идеята на Фондация „ П.У.Л.С. ” може да подкрепите със сума по желание в дарителска кутия.

За  „ Моралът е положителното “   режисьорът и сценарист Веселин Диманов дружно с оператора Калоян Игнатов вършат  прави над 40 изявленията, продължаващи по повече от час. Преминават през целия писмен списък на Таков и цифровизират ленти от детските му години. Монтажът е на Димитър Стафидов, музиката на Георги Черкин.

От детската стая, през ученическия чин и студентска пейка, до преподавателската катедра и социална естрада – филмът " Моралът е положителното " наблюдава житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

Във кино лентата са показани голям брой усърдно издирени и непубликувани до момента архивни фрагменти и документи, както и поредност изявленията със фамилията, сътрудници, другари и съидейници на доцент Таков. Събрани дружно, те построяват поредно облика на известния правист, интелектуалец и държавник и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, правдивост, морал и добрина се потвърждават всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР