Благоевград. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, приключи

...
Благоевград. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, приключи
Коментари Харесай

Наложена е условна присъда на обвиняем за държане на голямо количество цигари без български акцизен бандерол в района на ГКПП Кулата

Благоевград. Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Петрич, завърши делото против Т.Т., упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 234, алинея 3, т. 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .

На 18 декември 2021 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", подсъдимият Т.Т. държал акцизни артикули без български акцизен бандерол в товарен автомобил. При инспекция в транспортното средство са били открити 33 970 кутии цигари. Предметът на закононарушението е в огромни размери, като общата му стойност е 176 644 лв..

С дейностите си Т.Т. нарушил наредбите на Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения.

Подсъдимият се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Районна прокуратура – Благоевград. С определение на съда му е наложено наказване от 3 години затвор с 5-годишен изпитателен период. То има последствията на влезнала в действие присъда.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР