Благодарение на пенсиите доходите на българските домакинства продължиха да растат

...
Благодарение на пенсиите доходите на българските домакинства продължиха да растат
Коментари Харесай

Пенсии закрепват доходите в кризата

Благодарение на пенсиите приходите на българските семейства продължиха да порастват и през спешната 2020 година Доходите на човек от популацията през предходната година са се нараснали с 2%. Средно на месец живеем с 601 лева, демонстрират данните на Национален статистически институт.

Сумата е дребна, като се има поради, че за декември е 1468 лева Но приходите се разпределят сред всички в семейството, и в случай че в него има деца, незает или пенсионер приходът на човек пада доста, написа вестник " Труд ".

Средната заплата пораства, само че поради по-голямата безработица парите, които влизат в фамилните бюджети от заплати, понижават – с 1,8% за година, приблизително до 702 лева на месец. Намаляват и сумите, които влизат в фамилиите, от спомагателна работа, както и от независима претовареност на хората със свободни специалности.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. за храна от Аг...

Парите от пенсии в бюджетите на семействата обаче нарастват с 12,7% за година. В края на 2020 година във всяко семейство на месец са влезнали приблизително по 391 лева от пенсии, което е с 44 лева повече от същия интервал на 2019 година Това се дължи на, които дава държавното управление поради рецесията. Оказва се, че тези 50 лева са решаващи приходите на българските семейства да не понижават в рецесията.

Голям растеж от 117% има и на плащаните в края на 2020 година компенсации за безработица. Но другите обществени заплащания понижават. Така общата сума на компенсациите и понижава със 7% на годишна база.

При разноските на фамилиите през 2020 година няма смяна в общата сума на харчените пари. Но разноските за обзавеждане и поддържане на дома нарастват с над 32%. А понижават разноските за храна, алкохол, превоз и развлечения през свободното време.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР