Бизнесменът Пламен Бобоков, който заедно с брат си Атанас е

...
Бизнесменът Пламен Бобоков, който заедно с брат си Атанас е
Коментари Харесай

Бобоков: Пламен Узунов може да е имал връзки в деловодството на ВАС, откъде на знам

Бизнесменът Пламен Бобоков, който дружно с брат си Атанас е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, съобщи тази заран пред Би Ти Ви, че непринудено е предал на проверяващите своите средства за връзка, както и кодовете за достъп до информацията в тях. Въз основа на информация от телефоните му прокуратурата стартира да проверява секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и русенски прокурор за незаконно съдружие за търговия с въздействие. Узунов е изпратил на Бобоков решение на Върховен административен съд, преди то да бъде оповестено, което визира правосъдната сага с либийския танкер БАДР.

"Да, аз съм писал тези есемеси. Доброволно съм си предал персоналния телефон и айпад при обиска в дома ми, дружно с кодовете за влизане. Да четат. Нямам какво да укривам ", изясни предприемачът.

Призна, че е правил опит да ходатайства за назначението на собствен прочут за прокурор в Русе и добави, че го е направил, тъй като индивидът е почтен и експерт, а социална загадка е, че кадруването в страната става посредством два стълба на власт.

"Става дума за посредничество за един извънредно заслужен и почтен човек посредством мой другар. Както виждате, несполучливо. Възползвал съм се от това, че имам другар, непосредствен до втория дирек в страната. Тези избори постоянно са предопределени от 2 стълба на въздействие в страната. Всички знаят кои са, съобщи Бобоков, само че макар неколкократните въпроси на водещата кои са тези стълбове, той отхвърли да ги назове. Стана ясно единствено, че съгласно предприемача всички назначения в Русе са с благословията на регионалния координатор на ГЕРБ. Търговията с въздействие допуска съществуване на въздействие. Аз мога да търгувам единствено с масла, изясни Бобоков.

Според него е напълно обикновено да търси информация от президентската институция по кое време в кои страни се вършат държавни визити, с цел да се включи. Това се прави в целия свят. Лобизъм в цивилизованите страни е ужасно нещо, добави Бобоков.

Бизнесменът акцентира, че от 10 година има бизнес с петролна акция в Либия. Затова и либийската страна се е обърнала към него, а той желал от решението на съда да се ориентира дали има смисъл да върви в Либия и да беседва със своите сътрудници. По мотив президентския секретар Пламен Узунов, който му праща авансово решението на Върховен административен съд, съобщи: „ Може да е имал връзки в деловодството на Върховен административен съд, от кое място на знам. Както виждате, нищо ужасно не се е случило. Считал го за собствен другар, виждали се през седмица-две и обсъждали злободневни тематики. Той е образован човек. Не съм го молил да лобира за мен, и да го помоля, той няма по какъв начин да го направи, твърди Бобоков.

"България скоро ще бъде оповестена за пиратска страна. Този танкер е застрахован в "Лойдс ", ангажирани са Скотланд ярд. Единственият късмет е, че в Либия има революция и няма кой да се заеме, само че при първи кротичък контракт България ще бъде оповестена за пиратска страна в Организация на обединените нации и това политическо управление ще носи отговорност. ", изясни той.

С Васил Божков Бобоков се познавал от 90-те, движили се в едни и същи кръгове, само че нямали общ бизнес. Бизнесменът още веднъж отхвърли да има нещо общо с противозаконния импорт на боклуци.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР