Бизнесменът от Смолян – Христо Халваджиев, известен като дългогодишен ковчежник

...
Бизнесменът от Смолян – Христо Халваджиев, известен като дългогодишен ковчежник
Коментари Харесай

Мистерия обви смъртта на бизнесмена Христо Халваджиев: Открит е в плувен басейн, черепът му бил…

Бизнесменът от Смолян – Христо Халваджиев, прочут като дълготраен ковчежник на ъндърграунд босове, издъхна на 58-годишна възраст. Той си отиде от този свят на 11 ноември вследствие на тайнствен случай в плувен басейн в София.
В началото на месеца Халвата, както беше прочут финансистът, е бил открит с разрушен череп в публичен басейн в столицата, като странното е, че нито един от посетителите на плувния комплекс не е видял какво се е случило. Според медиците Христо Халваджиев евентуално се е подхлъзнал при влизането в басейна и си е блъснал главата в ръба, в резултат на което е изпаднал в кома, оповестява „ Уикенд “, представен от Блиц.
Халвата е лежал няколко дни в болница в непробудна кома преди да издъхне на 11 ноември. Той е бил заровен в родния си град Неделино.
Христо Халваджиев – Халвата закупи национална престъпна популярност през есента на 2008 година, когато беше зрелищно задържан в пловдивската УМБАЛ „ Свети Георги “ при полицейска акция и упрекнат дружно с още петима души за манипулиране на търгове по публични поръчки за доставка на горива. Според обвиняването, което след това катастрофира в съда, Халваджиев е направил длъжностни закононарушения, свързани с търгове за гориво за потребностите на Медицинския университет в Пловдив и общините Смолян, Златоград и Неделино. Освен това силоваци от обкръжението на Халвата принуждавали посредством рекет притежатели на дребни бензиностанции да купуват горива от тях.
Бандата на Халвата смесвала горивата от Лук Ойл “ с разредители и ги доставяла на бензиностанциите, давайки им документ на съветската петролна компания. Христо Халваджиев прекара няколко седмици в ареста, след което бе пуснат под домакински арест, а натискът на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи да стане предпазен очевидец претърпя неуспех.
През последните 3 години от живота си финансистът внезапно изчезна от обкръжението им и потегли твърдоглав слух, че е бил заловен да отклонява пари от туристическия бизнес настойниците си.
През пролетта на 2020 година няколко месеца откакто Халваджиев публично излезе в пенсия, маскирани мъже нахлуха измежду нощ в къщата на брат му Ясен Халваджиев, завързаха със свински опашки ръцете му и тези на 59-годишната му брачна половинка Росица и направиха подробен тараш на дома му. Според потърпевшия Ясен маскираните бандити съумели да откраднат единствено 800 лева и дебитна карта на името на 81-годишната му тъща. В Неделино обаче потеглиха клюки, че грабителите изпразнили железна каса, в която се съхранявали милиони на Христо Халваджиев.
Извършителите на дръзкото престъпно нахлуване по този начин и не бяха хванати и изправени пред съда.
През последната година от живота си, Халвата живееше в София, като съгласно негови познати се е занимавал с покупката на имоти и тяхната следваща продажба.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР