Бизнесменът Емил Тиберов от Пловдив настани в хотела си 6

...
Бизнесменът Емил Тиберов от Пловдив настани в хотела си 6
Коментари Харесай

Пловдивски бизнесмен: Властите ни ги няма!

Бизнесменът Емил Тиберов от Пловдив настани в хотела си 6 украински фамилии с дребни деца. " Те са най-вече дами с децата си, като най-малкото дете е на 6 месеца, а най-голямото - на 8-9 години “, разясни за Plovdiv24.bg Тиберов. Хората ще останат при него безплатно, колкото би трябвало, тъй като " няма по какъв начин да се върнат скоро във военна и разрушена Украйна “, твърди той. Не желая нищо от тях, аз не съм търговец на душите на тези хора “, сподели още Тиберов.

" Сам отидох да ги взема от границата с Румъния и ги докарах тук в Пловдив, настаних ги при мен “, добави той и описа, че брачната половинка му е жена, която добре познават в Украйна. Тя е международна шампионка по художествена гимнастика от ансамбловия състав на тогавашния Съветски съюз.

Била е съученичка и с Кличко. Тиберов също има дълготраен бизнес с Украйна и затова има доста другари там. Всъщност се обадили негови другари от Украйна, които поискали да бъдат посрещнати дамите им. И Тиберов се отзовавал незабавно. На границата взима и още една стара жена с двете си внучета, която не познава. Днес тя е потеглила към свои познати в Германия.

В началото Емил Тиберов е очаквал въпреки всичко някой от страната да помогне с нещо, само че в този момент към този момент знае, че би трябвало да се оправя самичък. Защото, по думите му, " страната я няма никаква “. Единствено от Червен кръст са донесли малко артикули – чували с храни и брашно. Негови другари, които държат хранилища, са се отзовали и му донесли яйца, салами, пилешки храни, шоколади, дрешки.

" Хората са съпричастни. Властите ни ги няма, само че хората са съпричастни “, сподели той. Според него, всичко е доста закъсняло, занапред ще се вършат щабове. Готовността ни за бежанците ще е реалност може би през юли или август, майтапи се предприемачът. " Не се надявам на тяхната състрадателност, разгадавам на хората “, добави той.

В момента една от бабите, на 83 години, малко е болна, за нея ще се търси лекарска помощ. Дано да се отзоват лекари, надява се Тиберов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР