Бизнесменът Александър Сталийски неочаквано наруши мълчанието си. Соченият за основна

...
Бизнесменът Александър Сталийски неочаквано наруши мълчанието си. Соченият за основна
Коментари Харесай

Сталийски наруши мълчанието, поиска обяснение от Да, България

Бизнесменът Александър Сталийски ненадейно наруши мълчанието си. Соченият за съществена фигура в считания за непосредствен до премиера кръг " Котараците " бизнесмен взе отношение по нашумелия през последните дни случай " Хиполенд ". Ето и мнението му, показано от Канал 3:

" В последната седмица името ми попадна в публичния дневен ред откакто политическо лице си разреши да изнесе в общественото пространство лъжи по мой адрес.

На 04.09. господин Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на Политическа партия " Да България ", разгласява в обществените мрежи видеоклип със свое изявление, в което той популяризира подправени вести, използва позорящи етикети и квалификации за мен, набеди ме в осъществяване на закононарушение, вмени и внуши виновност във връзка с моята персона. Историята, показана от господин Мирчев, бе опровергана от господин Мариан Колев, притежател на " Хиполенд ", още същата вечер при негово присъединяване в студиото на телевизия " Евроком ", а на идната заран и в ефира на бТВ.

Въпреки това Политическа партия " Да България " не отстрани от уеб страницата и фейсбук страницата на партията подправената информация, замесваща моето име. Нещо повече - даже я спонсорира, тъй че хиляди българи в обществената мрежа да бъдат заблудени с погрешните изказвания на господин Мирчев. Ден по-късно господин Мирчев разгласява в своята фейсбук страница позиция, че е получил погрешната информация по мой адрес непосредствено от господин Колев, който след това изрично опроверга и това изказване на Ивайло Мирчев, в свое изявление за уеб страницата kmeta.bg.

Фалшивата вест стана мотив за голям брой закани, ориентирани против мен и моите близки, с които може да се запознаете в формалната фейсбук страница на Политическа партия " Да България ". Този факт ме кара да се запитам дали ръководителят на тази партия господин Христо Иванов е подготвен да се ангажира с моята персонална сигурност и сигурността на моето семейство? Считам за неприлично съответно събитие, с което аз изрично нямам нищо общо и лица, с които аз нямам нищо общо, да бъдат употребявани за основаване на подправени вести, целящи репутационни вреди и увреждане на името ми, само като инструмент за реализиране на нечии теснополитически цели.

Вярвам, че европейските полезности на политиците и политическите планове са почитание към личността, независимост на труда и предприемачеството, заслужено правораздаване за всички. Убеден съм, че членовете и симпатизантите на Политическа партия " Да България " се борят за истината, за честността и правда в страната. С оглед на това чакам реакцията на господин Христо Иванов във връзка с дейностите на потвърдено разпространяващия измежду обществеността подправени вести господин Ивайло Мирчев, поощрявани досега от партията, в управлението на която взе участие.

Ако не се вземат съответни ограничения, това неизбежно ще сложи сянка на подозрение дали представителите на тази политическа мощ приказват истината в обществените си изяви. А аз ще потърся правата си по правосъден път ", приключва Сталийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР