Бизнесът подкрепи позицията на Националния борд по туризъм за необходимостта

...
Бизнесът подкрепи позицията на Националния борд по туризъм за необходимостта
Коментари Харесай

Бизнесът настоява Борисов да спаси туризма

Бизнесът поддържа позицията на Националния ръб по туризъм за нуждата от предприемане на антикризисни ограничения в поддръжка на българската туристическа промишленост.

В писмо до премиера Бойко Борисов ръководителят на Българската стопанска камара Радосвет Радев поддържа Националния ръб по туризъм и съобщи, че въведените епидемиологични ограничения са се отразили най-силно и най-пряко точно върху фирмите, ангажирани с туристически услуги и услуги за занимания и хранене. В тази връзка, бизнесът упорства за незабавно привеждане в деяние на плануваните подкрепящи ограничения, които да бъдат съгласувани със заинтригуваните браншови организации и, по-важното – да бъдат подкрепени от тях.

В позицията на Националния ръб по туризъм се споделя, че са нужни антикризисни ограничения в поддръжка на българската туристическа промишленост в два аспекта. Единият е обвързван с преоценка на визовата политика. Вторият - пакет от ограничения във връзка с авиопревозвачите. Според сектора би трябвало да се преразгледа визовата политика на страната ни към два основни за туризма на България пазари - Русия и Турция.

Двата стопански бранша, които са най-засегнати от пандемията от ковид, са туристическият и авиационният, по тази причина се нуждаят от целенасочени ограничения, с цел да бъдат бързо рестартирани след приключването на изключителното състояние и международната рецесия, подбудена от Covid-19.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР