Бизнесът очаква силен летен сезон с 9 милиона чуждестранни туристи.

...
Бизнесът очаква силен летен сезон с 9 милиона чуждестранни туристи.
Коментари Харесай

Шокиращ обрат за туризма! Какво очаква бизнесът за лятото

Бизнесът чака мощен летен сезон с 9 милиона задгранични туристи. Свръхоптимистичната прогноза направи пред Българска национална телевизия Румен Драганов от Института за оценка и разбори в туризма.

Според него войната в Украйна няма да навреди на сезона у нас, защото през последните години на пандемия съветските и украинските туристи са представлявали към 5% от задграничните гости на курортите ни. Тази година с възобновяване на чартърните полети се чакат огромни групи туристи от Англия, Ирландия, Бенелюкс, Чехия и Полша. Министерството на туризма прави опити да притегли посетители и от Персийския залив, сподели Драганов.

Зимният туристически сезон завършва с доста положителни индикатори, регистрира Драганов. Това удостовери и шефът на ски-зона Пампорово - Стефан Присадов. В пъти повече непознати туристи са почивали у нас спрямо предходната година. Обилните снеговалежи, които започнаха още от декември, сътвориха чудесни изискванията по пистите. Заради положителните условия сезонът се удължава доникъде на април.

" Сезонът е повече от добър откъм снежни условия. Има над 2 метра сняг, минусови температури и изискванията за зимен спорт са страхотни. Към момента сезонът е продължен до 10-и април. За сметка на предходната година, когато разчитахме главно на български туристи, тази година имат и растеж на чужденци – най-много от Англия, Ирландия, Сърбия, Румъния, Гърция, Турция. Но и българите също се върнаха към нашите курорти. Със сигурност нещата вървят към възстановяване в бранша, въпросът е по какъв начин ще се развият нещата с войната в Украйна и повишението на цените ", сподели Присадов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР