Бизнесът на Божков е бил толериран, каза Менда СтояноваРекордна сума

...
Бизнесът на Божков е бил толериран, каза Менда СтояноваРекордна сума
Коментари Харесай

1,2 млрд. похарчили българите за лотарийни билети

Бизнесът на Божков е бил толериран, сподели Менда Стоянова
Рекордна сума са похарчили българите за търкане на лотарийни билети предходната година – 1,2 милиарда лв.. Това заяви председателката на бюджетната комисия в Народно събрание Менда Стоянова пред Нова тв. Хазартната игра „ Лотария “ става държавна. Не виждахме причина да има отлагателен интервал. Целта е да спре тази полуда, която се вихри по магазинчета и пощи, където възрастните получават пенсиите си, разяснява тя.

Според признатите промени в закона за хазарта, продажбата на талони от всеки продавач ще бъде спряна. Тотото може да си направи тото-пунктове, може да разшири мрежата си, само че тези места ще бъдат ясно обозначени като място за хазарт. Ще написа и какви възбраните би трябвало да се съблюдават, сподели Стоянова. И посочи, че може да има обособени будки за лотарията.  Запитана дали да вземем за пример огромен магазин може да обособи ъгъл, в който да се продават лотарийни билети, Стоянова отговори: „ Няма никакъв проблем тотото да си направи пункт там. Както има на други места такива пунктове, по този начин те могат да решат да разширят мрежата си и на тези места, само че е ясно, че това ще бъде самостоятелен тото пункт ”.

Хазартът не е неразрешен, мекият
хазарт постоянно се употребява да подкрепя спорта. Тоест, в случай че хората са решили да дават пари за мек хазарт, тогава техните пари ще отидат в държавната хазна и ще се употребяват за спорта, а част от тях ще отидат и в раздел „ просвета “, сподели председателката на бюджетната комисия. На въпрос за какво тъкмо в този момент страната потегли против Божков и неговия бизнес, Менда Стоянова изясни: „ Комисията по хазарта е трябвало да управлява по какъв начин са изпълнявани законите. Бизнесът на Божков е бил толериран – може да се прави такова съмнение, поради укритите 500 благ. лв. отговорности към страната. Комисията е работила отвън закона – за това няма по какъв начин да носи отговорност Народното събрание ”. Внушенията, че можело да се избира сред две ставки, са погрешни. Съдът ще каже кой е бил прав, сподели още Менда Стоянова.

Рекламата сега е лимитирана до изтегляне на тиражи по телевизия и съобщаване на резултати.  Мерките са разнообразни. Г-н Валери Симеонов в предния законопроект оферираше тотална възбрана на рекламата на
хазарта. Днес той предлага нещо различно- предлага лотарията да се реализира единствено от лотарията, сподели Стоянова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР