Частната болница и националната детска болница са два отделни казуса.

...
Частната болница и националната детска болница са два отделни казуса.
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Частната болница и националната детска болница са два отделни казуса

Частната болница и националната детска болница са два обособени проблема. Мисля си, че в случай че частната болница беше внесла документите с друго има, не „ Мама и аз ", нямаше да има подобен проблем при издаването на позволение за построяването й. Това сподели в BTV „ Тази заран " доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС.

На 30 април служебният кабинет позволи построяването на частно лечебно заведение „ Мама и аз ", а по-късно служебният министър председател подреди да се анулира това решение. Причината - опасенията, че частната болница ще погълне всички здравни експерти, които са нужни за основаването на национална детска болница.

Има ли потребност от една болница отговор дават пациентите като търсят дадена болница или не. Защо се строят лечебни заведения, където има доста, отговор дължи законодателят - подобен е законът, такива са разпоредбите, разяснява ръководителят на БЛС.

Според него пътят към основаване на национална детска болница не е през това да се не разрешават други лечебни заведения и медицинските експерти да стават „ крепостни на страната ".

Пътят е Министерството на здравеопазването да предложи национално предпочитано финансиране, с цел да има положителни заплати за сестрите, положителни заплати за лекарите и съм сигурен, че ще се намерят експерти, счита доктор Маджаров.

Според него по същия метод би трябвало да се реши и казусът с неналичието на лечебни заведения и експерти в 1/3 от територията на България.

Режимът за откриване на нова болница не е регистрационен, а позволителен. Няма обаче инструмент страната да реши дали да позволи - в случай че някой вложител дава отговор на всички условия, би трябвало да получи позволение, сподели още ръководителят на БЛС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР