Бизнес нагласите в Германия се влошиха повече от очакваното през

...
Бизнес нагласите в Германия се влошиха повече от очакваното през
Коментари Харесай

Бизнес климатът в Германия се влоши повече от очакваното през май

Бизнес настройките в Германия се утежниха повече от предстоящото през май, основно заради спад в доверието в бранша на услугите, демонстрира изследване на немския стопански институт Ifo, което демонстрира, че най-голямата стопанска система в Европа губи преднина след регистрирания постоянен напредък при започване на годината.

От институтa Ifo оповестиха през днешния ден, че показателят на бизнес климата е понижен до 97.9 пункта от доказания 99.2 пункта през предходния месец и упования за много по-сдържано намаляване до 99,1 пункта. „ Германската стопанска система към момента няма инерция “, съобщи президентът на Ifo Клеменс Фюст, добавяйки, че главната причина за общия спад е спадът в оценката на мениджърите за настоящите условия на бизнес. "Важно е да се означи, че в бранша на услугите бизнес климатът понесе забележителен удар ", осведоми Фюст, откакто Ifo показателят, измерващ настоящите настройки в областта на услугите регистрира през май най-значим месечен спад от април 2013 година насам.

Бизнес климатът в индустрията също продължава да се утежнява, само че упованията на мениджърите в този значим за немската стопанска система бранш се усъвършенстваха през май.

В строителството бизнес климатът пък се усъвършенства за трети следващ път, защото оптимистичните оценки на настоящата бизнес обстановка се усъвършенстваха още повече. „ Строителният взрив продължава “, споделя Фюст.

Проучването наблюдава данните за брутния вътрешен артикул, оповестени по-рано през днешния ден, които демонстрираха, че разноските за семействата са се нараснали най-силно в последните осем години, като са нарастнали с 0,4% през първото тримесечие.

Повишаването на строителната интензивност и изненадващо солидния експорт също помогнаха на най-голямата стопанска система в Европа да се върне на пистата през първите три месеца на годината, демонстрират данните от Федералната статистическа работа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР