След като по предложение на БСП беше отложена либерализацията с

...
След като по предложение на БСП беше отложена либерализацията с
Коментари Харесай

Енергийният експерт Таско Ерменков: Няма основание миньорите да са нещастни, договорът с Боташ е проблем

" След като по предложение на Българска социалистическа партия беше отсрочена либерализацията с една година, няма огромно съображение миньорите да са нещастни. С това решение и със запазването на НЕК като публичен снабдител, се дава опция на КЕВР да включва и електрическа енергия, създадена от " Мините " и от ТЕЦ-овете ", коментира енергийният специалист Таско Ерменков в студиото на " Денят ON AIR ".

По думите му не могат да бъдат щастливи, тъй като не са устойчиви решения: " Ако хората желаят да имат една почтена България в една мирна Европа, да гласоподават вярно ". 

Ерменков изясни, че непазарно образуваните цени на излъчванията въздействат върху пазарната цена на електрическата енергия.

" Ако ги няма тези цени върху излъчванията, цената на въглищните централи постоянно ще бъде най-ниската от тази, която е сега. Досега за какво нямаме проблеми с американските централи? Държавата се беше трансформирала в майка на тези две централи и мащеха на личната си централа, макар рекомендациите за смяна на договорите. Българската държавна " Марица изток 2 " тънеше, къде е конституционната равнопоставеност? ", попита още специалистът.

Според Ерменков са закъснели тези, които са управлявали процесите.

" ГЕРБ, с немалката помощ на Движение за права и свободи, напоследък и с дейната интервенция на " Продължаваме промяната " и десните. Решението е да се продължи активността на тези " Марици ", да се търсят разновидностите в Европейски Съюз ", изрази позицията си енергийният специалист пред Bulgaria ON AIR.

По думите му е допустимо да се договаря с Европа, когато българският парламент излезе с решение и стане консолидиран във връзка с отбраната на ползите на българските жители.

" Ако даваме разнопосочни послания в Европа, би трябвало да станем безусловно либерализирани. Европа няма да ни чуе ", проучва Ерменков.

Той изрази терзание и по отношение на контракта с " Боташ ".

" Подписахме контракт, в който нямаме обезпечени ползите на България, а на " Боташ ". Виновен е оня, който е подписал контракта. Не можем да се възползваме, тъй като не ни би трябвало сега. Скоро тематиката с газохранилището в Чирен ще избухне - неговата рехабилитация и какви ще бъдат следствията ", прогнозира енергийният специалист.

Прекратяването на контракта с " Боташ " обаче ще ни коства скъпо, счита още Ерменков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР