Бившият военен министър в кабинета на СДС Георги Ананиев е

...
Бившият военен министър в кабинета на СДС Георги Ананиев е
Коментари Харесай

COVID-19 уби бивш министър на отбраната ни

Бившият боен министър в кабинета на Съюз на демократичните сили Георги Ананиев е умрял. Тъжната вест заяви някогашният зам.-министър и знакова фигура на Съюз на демократичните сили Здравко Зафиров в профила си във Facebook.

„ С откровена болежка, Ви оповестявам, че умря някогашния министър на защитата Георги Ананиев. Прекрасен, непретенциозен, трудолюбив човек и другар.Почивай в мир, приятелю. Пазете се хора! Ковид не прости!”, написа Зафиров.
 COVID-19 умъртви някогашен министър на защитата ни

Кой беше Георги Ананиев:

Георги Ананиев е роден на 12 април 1950 година в село Косача, Радомирско. Завършва Техникум по металургия и механотехника в Перник и Минно-геоложкия институт в София (1974). След това работи като инженер в разнообразни предприятия, измежду които Завода за тежко машиностроене в Радомир.

В началото на 1992 година Ананиев става заместник-управител на Софийска област, а по-късно през същата година – заместник-министър на защитата по военноикономическите въпроси при държавното управление на Филип Димитров. След неговото премахване през 1993 година е служител в администрацията на Софийска област, а през 1994 година е определен за депутат от Съюза на демократичните сили в 37-о Народно заседание, където е член на Комисията по национална сигурност.

През февруари 1997 година Георги Ананиев е назначен е за министър на защитата в служебния кабинет на Стефан Софиянски и остава на този пост и в държавното управление на Иван Костов

В края на 1999 година Ананиев е отхвърлен от държавното управление и е назначен на новосъздадения пост секретар по защитата на президента Петър Стоянов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР