Бившият вече лидер на ДПС Мустафа Карадайъ подава оставка и

...
Бившият вече лидер на ДПС Мустафа Карадайъ подава оставка и
Коментари Харесай

Първо в Narod.bg: Мустафа Карадайъ написа оставка и като депутат, в джоба на Ахмед Доган е

Бившият към този момент водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ подава оставка и като народен представител. Документът към този момент е написан и е в джоба на новия-стар водач Ахмед Доган, твърди извънредно пред Narod.bg източник от Движението за права и свободи!

Наблюдателят на процесите в партията е безапелационен, че Карадайъ няма да остане народен представител, през неговия политически мъртвец и изваждането му от Народното събрание минава модернизацията на Движението.

Официално трагичната тематика не откри отговор в деня след новината за изненадващото завръщане на Ахмед Доган отпред на оперативното управление на партията.

В сряда депутатите от Движение за права и свободи въобще не пристигнаха в Народното събрание. ГЕРБ също, а ПП-ДБ не се записаха и по този начин Народното събрание не можа да тръгне след изборите – както Бойко Борисов предупреждаваше.

Проваленото съвещание обаче не попречи на най-активния депутат в този парламент – Делян Пеевски, да стане ръководител на парламентарната група. От пресцентъра на Народно събрание оповестиха, че към този момент той самичък я оглавява. Насред предизборната акция, тъкмо когато Карадайъ изчезна от общественото пространство, Пеевски стана съпредседател – еднакъв с партийния водач. Прецедент в 33-годишната история на Движение за права и свободи и сигнал за готвените промени.

Че те са в посока рационализация на партията и сериозна промяна, каквато не е била по силите на Карадайъ, дадоха знак хора от най-тесния кръг на партията. Те са уверени, че налагането на Пеевски като представителя на Движение за права и свободи в Народното събрание и фигурата, която модерира и артикулира поддръжката за основните решения на ГЕРБ и ПП-ДБ, ясно обрисува опцията той да е бъдещият ръководител, за което Narod.bg още веднъж писа пръв.

Ако това се случи през февруари, той ще е първият етнически българин отпред на Движение за права и свободи.

Реклама

Още идния петък се чака персонално Ахмед Доган да зададе посока

За тогава е призован Централният съвет – необятното управление на партията. На 17 ноември на него ще е първата от години сходна изява на почетния ръководител, като има членове на ЦС на Движение за права и свободи, които не са срещали Сокола онлайн.

Централното оперативно бюро, което Доган краткотрайно ще оглави до изборния конгрес през февруари, е тясното управление. Именно пред него в понеделник е била подадена оставката на Карадайъ като партиен водач, която носела дата 23 октомври.

Вероятно тогава ще прозвучи и анализът на Движение за права и свободи за отминалите избори, които я трансфораха във втората политическа мощ в страната по въздействие в локалната власт. А Пеевски бе индивидът, който обиколи структурите в решителната последна десетдневка на акцията. Посрещнат с възторг от структурите.

Подемът на Движение за права и свободи е още по-видим на фона на наказването, което гласоподавателите на ГЕРБ и на ПП-ДБ им постановиха в основни за тях градове. Въпреки успеха, в столицата забележимият спад при политическите брокери Кирил Петков и Христо Иванов очевидно е сметката, която заплащат за сглобката.

Точно тази позиция – втора политическа мощ, само че на идващите парламентарни избори, е поставената от Доган цел пред Движение за права и свободи, уверени са осведомени. Тя кореспондира със поръчката, изречена няколко пъти тази година от зам.-председателя Йордан Цонев – че Движение за права и свободи желае публично да ръководи.

Както и с безапелационното отменяне от страна на Пеевски на концепцията на Борисов, че могат да предложат министри и в този момент, щом без поддръжката на придвижването сглобката не може да работи. Пътят на партията към изпълнителната власт няма по какъв начин да е през страничния вход, безапелационни са обаче от Движение за права и свободи. А от два дни е ясно, че съгласно създателя ѝ Ахмед Доган той минава и през вътрешни реконструкции.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР