Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю

...
Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде интервю
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: Рикардиньо ще помогне, има нюх

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев даде изявление пред „ Тема Спорт “. Славният нападател на сините показа мнението си за представянето на отбора в контролите досега, селекцията и особено за новото попълнение Рикардиньо. Той приказва за старта на пролетния дял от шампионата и каква цел би трябвало да си слагат столичани в остатъка от сезона.

Г-н Вълчев, какво ви прави усещане в моментното положение на Левски? Какво очаквате през пролетния дял от шампионата?
Наблюдавах две от контролите на тима по-подробно, само че една от тях не приключи – с Джохор. Левски играе по познатия метод, с дълбока преса в противниковото поле. Опитват се да владеят дълготрайно топката. Това го наблюдавахме и през есента. Станимир Стоилов изисква от всичките си футболисти да играят и в двете етапи на играта и играчите го извършват. Във втория мач с ФК Рига (б.а. – 2:0) можеше малко повече да са дейни крайните бранители, само че допускам, че и наставленията са били такива. През пролетта Левски би трябвало да се концентрира в битката за квота за Лигата на конференциите. При всички положения би трябвало да се доберат до квота за евротурнирите.

Споменахте дуела с ФК Рига. Срещу латвийците Рикардиньо означи четири гола в двата мача. Какво ви прави усещане в играта на бразилеца?
Нападението бе на равнище в срещите против ФК Рига. Рикардиньо осъществя четири гола, само че персонално аз не мога да дам към момента оценка за качествата му. Има доста малко контакт с топката и не съумявам да преценява дали ще може да я задържа, да я подаде. Но си проличава, че има усет. Гледа да е с една крачка по-напред от съперника. Ако сините желаят да им носи голове, то би трябвало да нападат остро по крилата, както го правеха и през есента, Рикардиньо да се нарежда добре и да вкарва. Мисля, че ще свърши работа и ще помогне на Левски.

Какво е мнението ви и за случилото се по време на контролата с Джохор, която в последна сметка бе прекъсната?
Отборът от Малайзия не позволяваше на сините да играят футбол. За едно полувреме несъмнено направиха към 30 нарушавания. Предполагам, че сините действаха и по-предпазливо, с цел да се предпазят от травми. Това е обикновено.

През последните седмици сините отхвърлиха предложения за съществени футболисти. Как гледате на тази стъпка?
Добре е, че не се продават такива играчи. Виждаме, че отхвърлиха предложения, които, както чета, са високи. Това допуска, че задачата на Левски е висока и ще се гони Европа напролет.

Споделихте мнението си за Рикардиньо, само че какво е то за другите нови попълнения Асен Чандъров и Кристиан Димитров?
Не може да се дадат съответни оценки за двамата. В момента Кристиан Димитров е контузен, а Асен Чандъров го следих в едно полувреме против ФК Рига. Но щом са привлечени в Левски, са посочили, че имат качества. Гледани са от Станимир Стоилов и Наско Сираков. Преценено е, че ще свършат работа на „ Герена “. Чандъров е опорен халф и бе взет като възможен заместител на Андриан Краев. Не се случи това и в този момент броя на играчите в средата на терена се усили, само че това не е неприятно (смее се). А и за първите два мача напролет Краев е осъден.

Къде виждате потребност Левски още да се укрепи?
Предполагам, че няма да се търсят още няколко играчи и ще се разчита на тези, които сега са в тима. Показаха, макар че в края на сезона резултатите им не бяха положителни, че могат да играят добър футбол. Просто шансът не бе на страната на Левски. Футболистите съблюдаваха напътствията на Мъри Стоилов и действаха с готовност. Сега Жереми Петрис има проблеми със остаряла травма, само че равнището на Патрик-Габриел Галчев е положително и може да се оправи на десния бек. Мисля, че и с актуалните играчи Левски ще се показа на висота.

Ще се усети ли неналичието на Георги Миланов, който мина в Ал Дафра?
Георги е умел футболист, който остави отлични усещания в Левски. Ще има кой да го замести. Сините разполагат с Ивелин Попов, който ще работи доста добре зад нападателя. Знаем, че може да играе и в ролята на централен нападател, само че нека не му се постанова и Рикардиньо да започва както би трябвало. Мъри разполага и с Илиян Стефанов. Левски ще се оправи и без Георги Миланов.

Какво е мнението ви за провалените контроли с съветски тимове? Как трябваше да се действа?
Явно, че някой не е проучил добре нещата. Не знам кой е желал да провежда тези дуели. Трябвало е да се огледа малко по-внимателно. Щеше да е добре да се проведат контролите с съветските тимове, тъй като бяха съществени противници. Но виждаме какво става по света. Русия е изключена съвсем от всичко, най-много се усеща в спорта. Явно е позволена неточност и не е било проучено авансово.

Наближава стартът на втория полусезон и Левски ще стартира с домакинство на „ Ивайло “ против Черно море. Какви са упованията ви за дуела с моряците?
Черно море е сложен съперник, освен за Левски, а и за всички тимове в шампионата. Тим, който добре се управлява от Илиан Илиев. Разполагат с качествени футболисти. Предстои тежък мач за сините, и то освен от това, че няма да се играе на „ Герена “. Но Левски би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да завоюва този дуел. Не виждам причина да не се стигне до победа. Трябва оптимално вложение и нека да има късмет. Моето мнение е, че сините ще завоюват.

Колко ще е сложна акомодацията на тима от положителните условия в Дубай към студеното време в България? Не би трябвало ли да се намерения за някаква смяна в шампионата, откакто и Станимир Стоилов на няколко пъти изрече мнението си по въпроса?
Преди са ми задавали въпроса за какво тимовете ни вървят в чужбина, с цел да се готвят при положителни условия и хубави терени. Футболистите се приготвят на равнище – тактически, физически и механически, а по-късно се прибират в България и играят на неприятни терени и условия. Ще има усложнения в тази тенденция. Спокойно можеше шампионата да стартира по-късно. Защо на 11 февруари? Има опция да се направи и при започване на март. Изиграват се два междинни кръга и готово, само че такива са решенията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР