Бившият транспортен министър на Австрия Норберт Хофер предложи летището във

...
Бившият транспортен министър на Австрия Норберт Хофер предложи летището във
Коментари Харесай

Летището във Виена ще носи името на Ники Лауда

Бившият транспортен министър на Австрия Норберт Хофер предложи летището във Виена да бъде кръстено на починалия троент международен първенец във Формула 1 Ники Лауда. Аеропортът Швехат обслужва към 30 милиона пасажера на година, а трите самолетни компании, учредени от Лауда постоянно са били основани на виенското летище, оповестява Automedia.bg.

Предполага се, че в скоро време австрийското държавно управление ще вземе решение по въпроса, като до момента в страната има единствено един подобен казус. Единственото летище в Австрия, което носи име на човек е това в Залцбург, което е кръстено на Волфганг Амадеус Моцарт.

„ Ники беше човек, предан на самолетите и авиационния бизнес – изясни Хофер. – Затова е повече от разумно летище Швехат да носи неговото име, въпреки всичко приказваме за един от най-известните австрийци в човешката история. ”

Лауда умря на 70 години предишния месец след затруднения в бъбреците, а Австрия го погреба в държавни почести, като сбогуването с него беше в катедралата „ Свети Стефан ” във Виена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР