Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън

...
Бившият служител на Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън
Коментари Харесай

Сноудън: Печално е, че мога да говоря свободно не в Европа, а в Русия


Бившият чиновник на Агенцията за национална сигурност (АНС) Едуард Сноудън съобщи, че Русия е единствената страна, където той може да приказва свободно. „ Най-печалното в тази история е, че единственото място, където един американски осведомител има опцията да приказва свободно, не е Европа, това е Русия ”, сподели той в изявление за радио France Inter фрагменти, от което бяха публикувани в петък, съобщи БГНЕС.

Сноудън подсети също, че още през 2013 година е желал леговище от някогашния френски президент Франсуа Оланд. „ Бих желал президентът Еманюел Макрон да ми даде такова право ”, добави той. Американецът посочи, че „ такава молба е адресирана освен до Франция ”. „ Това е въпрос, който визира целия западен свят ”, съобщи той.

БГНЕС напомня, че през 2013 година Сноудън огласи сведения за електронното следене от американските спецслужби, в това число и за противозаконното подслушване на задгранични водачи. Опасявайки се от гонене, той изиска леговище от редица страни, в това число от Русия. На 1 август Сноудън получи позволение да живее в Русия за три години, което след това бе удължено с още толкоз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР