Бившият руски правителствен служител Олег Смоленков, който беше обявен за

...
Бившият руски правителствен служител Олег Смоленков, който беше обявен за
Коментари Харесай

Русия отрича предполагаема къртица на САЩ да е работила в Кремъл

Бившият съветски държавен чиновник Олег Смоленков, който беше разгласен за " американска къртица " в Кремъл от американските медии, в никакъв случай не е работил за президентската администрация в Кремъл, увери пред публицисти прессекретарят на кабинета на президента на Русия Елена Крилова.

CNN заяви през вчерашния ден, че държавният чиновник е бил един от най-високопоставените американски информатори в съветското държавно управление, до момента в който " Ню Йорк таймс " твърди, че той е дал информация за хипотетичното вмешателство на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че не знаел за този източник, до момента в който Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърли информациите в медиите, наричайки ги подправени и рискови.

" Разказът на CNN, че Централното разследващо ръководство взима решения на живот и гибел, основаващи се на нещо друго от справедлив разбор и събиране на тон, е просто погрешен ", акцентира шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ по публичните въпроси Бретан Брамел, допълвайки: " Подвеждащата нечиста сделка, че работата на президента с най-чувствителната разследваща информация, до която той има достъп всекидневно, е довела до хипотетична интервенция за ексфилтрация, е неточна. "

Смоленков, който преди е работил в съветското посолство в Съединени американски щати, изчезна със фамилията си по време на почивка в Черна гора през 2017 година Според информации някогашният държавен чиновник по-късно е бил открит в друга страна, само че няма публични известия за случая.

Американски публични представители и медии неведнъж упрекваха Москва, че се е намесила в президентската конкуренция в Съединени американски щати, потвърждавайки, че президентът Тръмп е бил в скришен сговор с руснаците. През април 2019 година обаче специфичният прокурор Робърт Мюлър завърши двугодишното си следствие и разгласява своя отчет, в който се споделя, че управляващите не са разкрили директни доказателства за връзки сред екипа на Тръмп и Русия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР