Бившият ръководител на Роскосмос и ръководител на специалния отряд от

...
Бившият ръководител на Роскосмос и ръководител на специалния отряд от
Коментари Харесай

Рогозин към Пригожин: Набутайте си амбициите в задника, помагате на врага

Бившият началник на Роскосмос и началник на специфичния отряд от военни съветници " Царски вълци " Дмитрий Рогозин се разяри от дейностите на основателя на  " Вагнер " Евгений Пригожин в помощ на врага. Той разгласява изказването си, в което употребява и нецензурни изрази в канала Telegram.

" Във война би трябвало да си набутате политическите упоритости в задника и да поддържате фронта с цялата си мощ. Всички опити да го отслабите не са нищо друго с изключение на подкрепяне на врага ", написа той.

Рогозин акцентира: както и да изяснява дейностите си Пригожин, „ това въпреки всичко е въоръжен протест в тила на воюваща войска “.

По-рано съветският президент Владимир Путин също направи послание във връзка трагичния процес на събитията в Русия. Той дефинира дейностите на ръководителя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин като удар с нож в гърба и изменничество към страната.

По-рано Пригожин разгласи „ марш на справедливостта “ срещу Москва, като упрекна управлението на съветското Министерство на защитата за ракетни удари по лагери на неговите бойци.

След като бойците на " Вагнер "  тръгнаха да смъкват военното командване на съветската войска, те оповестиха, че град Ростов на Дон е под техен надзор и почнаха да слагат условия.

Пригожин прикани военния министър Сергей Шойгу и шефът на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов да отидат в Ростов и да се срещнат с него, другояче " ще блокираме град Ростов и ще се насочим към Москва ".

Във видео водачът на частните бойци съобщи, че те са поели контрола на военните обекти в града, в това число летището.

Евгений Пригожин съобщи, че нито той, нито бойците му, ще се предадат, макар заповедта на президента Владимир Путин. 

Пригожин сподели още, че президентът ги обвинил незаслужено в измяна, и добави, че той и хората му са съветски патриоти, които не желаят да се помиряват повече с корупцията, лъжите и бюрокрацията в Русия.

Чеченският водач Рамзан Кадиров разгласи, че войските му са подготвени да оказват помощ на управляващите в Русия да се оправят с протеста на военната компания " Вагнер " - в случай че се наложи " и с най-груби способи ".

В изказването си Кадиров повтори думите на президента Владимир Путин, че дейностите на вагнеровците и началника им Евгений Пригожин са " нож в гърба " на съветските войски в Украйна.

Кадиров прикани бойците от останалите подразделения на съветските въоръжени сили да не се поддават на " провокации " и да не поддържат метежа.

По-рано в поддръжка на съветския президент се оповестиха водачите на окупираните Луганска и Донецка област Леонид Пасечник и Денис Пушилин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР