Бившият президент на шайката ГЕРБ Росен Плевнелиев е извървял дълъг

...
Бившият президент на шайката ГЕРБ Росен Плевнелиев е извървял дълъг
Коментари Харесай

Резил в Narod.bg: Росен Плевнелиев продаваше хороскопи от компютър пред ГУМ в Благоевград

Бившият президент на шайката ГЕРБ Росен Плевнелиев е извървял дълъг и много противоречив път от родния Гоце Делчев до върха на страната и бизнеса. Източник от приятелския кръг на „ прецедента “, както именуван одиозния политик, разкри извънредно пред Narod.bg, че в първите години на демокрацията днешният милионер е подавал хороскопи, генерирани от компютър, пред ГУМ на пъпа на Благоевград.

Още по-унизителни са дейностите на неговата „ Ирис интернешънъл “, само че това ще е тематика на друга наша обява.

Иначе не е загадка, че през 1990 година „ ирландската пастирка “ Плевнелиев основава и ръководи „ Ирис интернешънъл ” АД. Четири години по-късно основава „ Линбългария ” OOД, а през 1998 година – „ Линднер Ирис Имобилиен ” OOД

Първите документи за офшорките на президента, излезли в интернет, демонстрират, че първата брачна половинка на Росен Плевнелиев – Вероника, работи за „ Ирис Интернешънъл “ сега, в който брачният партньор й възобновява контракта за ръководство на офшорката ИНОКС в Кипър – през май 1999 година

През 2000 година компанията „ Ирис интернешънъл “ си сменя името на „ Линднер Ирис “ и се пререгистрира в София. От 2000 година са и документите за контракта на СИМЕК и Линднер Ирис, съгласно които компанията на Росен Плевнелиев, приема да построи административна постройка на възложителя СИМЕК против 625 хиляди лв..Това разкрива TV7.

Договорът има уговорка, че всички заплащания сред страните ще са по банков път, само че от приложените разходни ордери към контракта излиза наяве, че лицето Росен Асенов Плевнелиев получава в брой близо 10% от сумата на контракта, напомни преди време в свое следствие починалата към този момент TV7.

Разходните касови ордери за 70 хиляди лева са вътрешен документ оборот за СИМЕК, настояват счетоводители. Само по техните атрибути не може да се попълни справката към Национална агенция за приходите за възнаграждения на бизнесмена Плевнелиев. Необходимо е предприемачът, получил пари на ръка, да даде фактура с касов бон, с цел да се разгласят разноските на СИМЕК пред данъчните.

Договорът за строителството на административната постройка на СИМЕК обаче доближава до ТV7 без въпросната насрещна фактура с касов бон, а може би тъкмо по тази причина е изпратен. 13 години след заплащането на 70 000 лева в данъчните.

Договорът за строителството на административната постройка на СИМЕК обаче доближава до ТV7 без въпросната насрещна фактура с касов бон, а може би тъкмо по тази причина е изпратен. 13 години след заплащането на 70 000 лева в брой на Росен Асенов Плевнелиев отминалостта на данъчните документи към този момент е изтекла.

Така нито компанията може да бъде преследвана, че не е заявила платените на ръка суми, нито актуалният президент носи отговорност, че може би не е заявил приходите си.

Това не са единствените суми, които бъдещият президент е взел в брой, твърди TV7. Счетоводителите напомнят, че през 2000 година е било естествена процедура да се взимат пари „ кеш “ при множеството покупко-продажби у нас, преди да бъдат наложени законови ограничавания за това.

Броените пари на ръка за контрактуваните обекти на Ирис интернешънъл, а след това и Линднер Ирис, са попълнили активите на семейство Плевнелиеви.

Реклама

Но по какъв начин? Дали тези суми са нараснали банковите сметки на офшорката ИНОКС в Никозия?! Логиката на бизнес решенията на строителния бизнесмен Плевнелиев не го отхвърля. Той се връща от Германия и незабавно записва офшорка, следва контракт с изключителни заплащания на ръка, които нямат нужните атрибути, с цел да се попълни справката за приходи, която би трябвало да се показа на данъчните.

През 2000 година Росен Плевнелиев подписва брак с втората си брачна половинка Юлияна Йорданова. Популярният Ай Ти експерт и до през днешния ден записва парцелите си под това име, както демонстрира и справката в регистъра на Агенцията по вписванията, с която ТV7 разполага. По-интересното е, че документите, оповестени в интернет за президентската офшорка ИНОКС, демонстрират, че Юлияна Йорданова е била осведомена с тях.

Нещо повече – съгласно графологична експертиза на въпросните документи, както и на наличните в Апис контракти, устави и пълномощни, издавани от компании на Росен и Юлияна Плевнелиеви, излиза наяве че точно Юлияна Йорданова-Плевнелиева е попълнила справката към Окра България през 1999 година с данните на първата брачна половинка на президента и го е подписала на нея.

Експертизата, направена за ТV7 от експерт към българската правосъдна система, потвърждава че и първата, и втората брачна половинка на бъдещия президент са били изцяло наясно с финансовите му интервенции.

Само през 2000 година ИНОКС и Билингам Дивелопментс отклоняват 824 000 $ от Линднер България към Кипър, а страната губи налози върху 421 000 $.

Според адвокати Вероника Плевнелиева и до през днешния ден не е сменила семейството си тъкмо тъй като по този начин може да съставлява ИНОКС и да я ръководи след 2011 година, а Юлияна получава правата да ръководи бизнес империята на мъжа си, откакто той влезе в президентството.

Така излиза наяве, че президеншата през цялото време е част от офшорния възел към сегашния държавен глава. Анализатори и политици я дефинират като индивида в сянка, който предопределя неговите решения, а графологичната експертиза им дава следващото доказателство за това.

Офшорният възел към президента предопределя и политическите му упоритости.

Политологът Антон Тодоров дефинира в ефира на ТV7 Росен Плевнелиев като подставено лице на кръга Глобална България, който работи от 2001 година с присъединяване на Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и Иван Кръстев.

Депутатът Йордан Цонев пък разкри какви са ползите на този кръг с днешна дата: „ Това са хората, чиито политически планове разцепиха десницата

Те мимикрират. Преди 2001 година бяха „ Агнешки главички “ – същите хора. После мимикрираха в „ Глобална България “, а след това в „ Типинг пойнт “ и в този момент са снесли гнездо в Реформаторския блок. Вижте… приключвам тематиката. Хората, които не са виждали жив гласоподавател в очите, не могат да вършат политически планове. “

Според Цонев тези хора, които се подреждат измежду приятелския и фамилен кръг на президента Росен Плевнелиев, въплъщават задкулисието в политиката, а най-важната задача на десницата в страната е да се отърве от тях.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР