Бившият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, обсъди насаме с

...
Бившият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, обсъди насаме с
Коментари Харесай

Тръмп подкрепя импийчмънт срещу Байдън

Бившият президент на Съединени американски щати, републиканецът Доналд Тръмп, разиска уединено с членове на партията от Камарата на представителите на Конгреса опцията за импийчмънт на сегашния американски водач Джо Байдън. Това заяви във вторник Politico, като се базира на източници.

Той разиска въпроса с членовете на долната камара на Конгреса (Камарата на представителите) Елиз Стефаник (републиканка от Ню Йорк) и Марджъри Тейлър-Грийн (републиканка от Джорджия).

Във вторник Тръмп беседва със Стефаник в поддръжка на решението на Маккарти. Изданието акцентира, че консултациите с някогашния президент демонстрират забележителното му въздействие в партията.

 Маккарти приканва за импийчмънт на Байдън
Маккарти приканва за импийчмънт на Байдън

Белият дом съобщи, че няма съображение за следствие и Байдън се подигра на републиканците

Припомняме, че републиканският ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти прикани във вторник за импийчмънт на Байдън. Това е ход, който сигурно в допълнение ще раздели законодателите, до момента в който се борят да одобряват законодателство, с цел да избегнат затварянето на държавното управление.

Мнозина в партията на Маккарти бяха вбесени, когато Камарата на представителите, тогава следена от демократите, на два пъти упрекна президента републиканец Доналд Тръмп през 2019 година и 2021 година, макар че и двата пъти той беше оневинен в Сената. Някои законодатели от десния фланг на републиканците споделиха, че ще се опитат да отстранят Маккарти като водач на Камарата, в случай че той не продължи с напъните за импийчмънт против Байдън.

Байдън, който победи Тръмп на изборите през 2020 година, се кандидатира за преизбиране през идната година.

Републиканците, които в този момент управляват тясно Камарата на представителите, упрекнаха Байдън, че е печелил, до момента в който е бил вицепрезидент от 2009 година до 2017 година, от задграничните бизнес инициативи на сина си Хънтър Байдън, макар че не са показали доказателства.

Демократите се пробваха да показват диалозите за импийчмънт на републиканците като опит да се отвлече публичното внимание от правните несгоди на Тръмп, който е изправен пред четири обособени обвинявания, до момента в който се кандидатира за номинацията на своята партия да се изправи против Байдън на изборите в Съединени американски щати през 2024 година

Тръмп притисна републиканците да се опитат да отстранят Байдън от поста. Няколко извънредно десни републиканци обявиха, че няма да гласоподават за наложителни законопроекти за разноските, в случай че Маккарти не даде зелена светлина за следствие за импийчмънт.

Конституцията на Съединени американски щати дава право на Конгреса да проверява федерални чиновници , в това число президента, за държавна измяна, рушвет и " други тежки закононарушения и прегрешения ". Президент може да бъде отхвърлен от служба, в случай че Камарата на представителите утвърди членовете за импийчмънт с нормално болшинство, а Сенатът гласоподава с болшинство от две трети за наказание след осъществяване на развой.

Всяко изпитание за импийчмънт на Байдън е малко евентуално да успее. Дори в случай че следената от републиканците камара гласоподава за импийчмънт на Байдън - несигурна вероятност, като се има поради тесният марж на партията от 222-212 гласа - това съвсем несъмнено ще се провали в следения от демократите Сенат.

Тръмп е единственият президент на Съединени американски щати, който е упрекнат два пъти. Той беше оневинен и двата пъти след процеси в Сената с помощта на гласовете на сътрудниците си републиканци, които попречиха на камарата да реализира болшинството от две трети, належащо за наказание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР