Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви кандидатурата си за

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви кандидатурата си за
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отново ще прави Америка велика и славна

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи кандидатурата си за Белия дом на изборите през 2024 година, предадоха международните новинарски организации.   " За да направя Америка още веднъж велика и славна, довечера разгласявам кандидатурата си за президент на Съединените щати ", съобщи Тръмп пред свои последователи в курорта Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида.    " Кандидатирам се, тъй като имам вяра, че светът към момента не е видял същинската популярност на това, което тази нация може да бъде. Ние още веднъж ще сложим Америка преди всичко ", сподели още Тръмп.    Съобщението му идва седмица след неубедителното показване на републиканците на междинните избори и ще принуди партията да реши дали да одобри претендент, чийто отвод да одобри провалянето през 2020 година докара американската народна власт до ръба на пропастта, отбелязва AP.
 

По време на изявлението на Тръмп президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна своя предходник Доналд Тръмп, че е провалил Америка. Той написа това в персоналния си профил в Twitter. Съобщението му бе съпроводено с къс клип, в който упреква Тръмп в " атакуване на опазването на здравето " и " ласкаене на екстремисти " наред с други неща.
 

Donald Trump failed America. pic.twitter.com/fylyocYcse
— Joe Biden (@JoeBiden) November 16, 2022
Тръмп се включва в конкуренцията в миг на политическа накърнимост, показва изданието. Той надалеч не е неоспорим водач в партията, а в този момент е подложен на рецензии от някои от личните си съдружници, които споделят, че е време републиканците да погледнат към бъдещето. Губернаторът на Флорида Рон Десантис се обрисува като изгряваща звезда измежду републиканците.

Миналата седмица Тръмп обаче напомни няколко пъти, че Десантис дължи политическите си триумфи точно на него. Той ускори рецензиите си и против други водещи републикански фигури. По адрес на губернатора на щата Вирджиния Глен Янкин Тръмп направи коментар с расистки привкус. Той произнесе името му като: " Ян Кин " в пост в обществената си мрежа Truth Social и добави: " Това име не ви ли звучи китайско? ".
Нито Десантис, нито Янкин към този момент са разгласявали, че ще кандидатират за републиканската номинация за изборите след две години.   Решението на Тръмп проправя пътя за евентуален реванш с Байдън, който съобщи, че има намерение да се кандидатира за преизбиране макар опасенията на някои членове на партията му по отношение на възрастта му и ниския рейтинг. Тръмп и Байдън към този момент бяха най-възрастните претенденти за президент в историята, когато се кандидатираха през 2020 година Сега Тръмп е на 76 години, а Байдън скоро ще навърши 80.   Ако в последна сметка успее, Тръмп ще бъде едвам вторият президент на Съединени американски щати в историята, който ще изкара два непоследователни мандата, след успехите на Гроувър Кливланд през 1884 и 1892 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР