Бившият президент на Грузия и лидер на партията Движение на

...
Бившият президент на Грузия и лидер на партията Движение на
Коментари Харесай

Михаил Саакашвили се намира в изолатор за временно задържане


Бившият президент на Грузия и водач на партията „ Движение на новите сили ” Михаил Саакашвили е бил задържан в Киев и понастоящем се намира в така наречен изолатор за краткотрайно задържане.

„ В сходство с постановлението на Националната полиция, сътрудниците й откриха местоположението на Саакашвили в Киев и го арестуваха. Арестуваният е заключен в изолатор за краткотрайно задържане ”, заяви във „ Facebook ” профила си основният прокурор на Украйна Юрий Луценко.

БГНЕС напомня, че този вторник Луценко съобщи, че Саакашвили би трябвало да се яви непринудено пред органите на реда до 24 часа, с цел да не бъде наложително доведен.

На идващия ден служители на реда се пробваха да задържат Саакашвили в палатковия лагер, който се появи до постройката на Върховната Рада, само че стачкуващи им оказаха отпор и органите на реда се отдръпнаха. При конфликтите пострадаха двама жители и 11 чиновници на познавач службите.

Говорителката на основния прокурор Лариса Сарган сподели, че против Саакашвили са повдигнати три обвинявания: за опит за осъществяване на закононарушения, за подпомагане на участници в незаконни групи, както и за прикриване на незаконната им активност. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР