Бившият национален селекционер и настоящ старши-треньор на италианския Верона -

...
Бившият национален селекционер и настоящ старши-треньор на италианския Верона -
Коментари Харесай

Радо Стойчев разкри за спънки в София срещу волейболната му школа

Бившият народен селекционер и сегашен старши-треньор на италианския Верона - Радостин Стойчев, разкри редица пречки против плана му в съдействие с Матей Казийски за градеж на спортна зала в София и основаването на волейболна школа. Той изрази вяра, че не става дума за корупционни схеми, тъй като в противоположен случай би се отдръпна на мига.

Специалистът даде обстойно изявление пред Българска национална телевизия, в което хвърли известна светлина върху амбициозната си концепция.

„ Преди към три години и половина направихме първите действия към общината, поисквайки среща с основния проектант на София, с цел да ни бъде предоставено място за градеж на спортна зала. По градоустройствен проект в София има места, които са предопределени единствено за спорт. Проведохме 4-5 срещи с основния проектант, както и още най-малко толкоз с кмета на София госпожа Фандъкова. Имаше благоприятни условия за едно място в Люлин, едно в Младост и други. Нещата вървяха добре, само че ми споделиха, че има някакви възпиращи условия на по-високо равнище. Това се случи преди към две години и половина и тогава всичко беше блокирано. Искам да кажа, че не става въпрос за някакво присъединяване в корупционни схеми, тъй като никого не бихме взели участие в нещо сходно. Отидохме по надлежния път и си представихме един план, който желаеме да се случи. След като се смени държавното управление, планът напредна още веднъж и даже беше несъмнено мястото в Младост. Изпълнихме изискванията, които ни бяха сложени, с цел да бъде задвижен още веднъж този план. Защитихме и публичното разискване пред община " Младост ", в което трябваше да разбираем какво желаеме да създадем и какви биха били изгодите за квартал. В двуседмичен период общинският съвет на София трябваше да излезе с дефинитивно решение, само че отговор към момента нямам. Писах и звънях неведнъж на госпожа Фандъкова, само че връзката ни беше прекратена. Преди към две седмици тя ми прати малко известие с заричане да ревизира какво се случва. Всичко беше изпълнено по процедура, тъй че не знам за какво за повторно планът беше спрян. Моето мнение е, че хората, които взимат публични длъжности би трябвало постоянно да застават с лицата си и да поемат отговорност. Не считам, че става въпрос за бойкот. Единственото, което ми беше казано е, че има някакво възпиращо изискване ", съобщи Стойчев.

Той също по този начин затвърди позицията си против развиването на спорта у нас, като акцентира, че за миналите 10 години няма действителни триумфи, а единствено се провеждат надпревари.

Радо Стойчев даде за образец Полша, където има закон, който задължава новото строителство да заема едвам 15% от даден терен, а останалата повърхност би трябвало да се трансформира в спортна площадка. В резултат поляците носят все по-високи резултати в съвсем всички интернационалните дисциплини, просто тъй като спортната просвета се възпитава овреме и заобикаля обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР