Бившият началник на Генералния щаб на Турция ген. Илкер Башбуг

...
Бившият началник на Генералния щаб на Турция ген. Илкер Башбуг
Коментари Харесай

Кюрди чакат в окопи и с барикади „втората фаза“ на турската операция в Африн

Бившият шеф на Генералния щаб на Турция ген. Илкер Башбуг разиска компликациите при провеждането на антитерористични интервенции в градове на 27 януари по време на предаването на Таха Акьол по CNN Türk.

Башбуг напомни на публиката, че буферната зона с дължина 20-30 километра на границата при Африн ще бъде сложена под турски надзор в първата фаза на интервенцията. След това разиска втората фаза.

" Имайки поради втората фаза, министър председателят сподели: " Ще унищожим терористите, намиращи се в централните региони на Африн и в други райони. " Това значи да се води битка с терористите в градовете. Дали турските въоръжени сили имат опит в това? Да, по този начин е. Силопи, Джизре. Помните ли тези произшествия? “

Башбуг загатна също за компликациите на войната в градски условия. " Много е мъчно да се разграничат терористите от цивилните в жилищни региони ", сподели той.

„ Турската войска има опит в тези обстановки. Трябва да имаме религия в качествата им да възнамеряват дейно и да извършват задачите по най-хубавия вероятен метод... Имат ли софтуерния потенциал? Да, той е великолепен. Разбира се, най-важният въпрос е това, което сега командващите разискват: " Как можем да правим това с минималните съпътстващи вреди? ", сподели още той.

Друг въпрос, който би трябвало да разгледаме, е, че градът има население от 180 000 души, сподели Башбуг.

Можете да видите Африн улица по улица в Гугъл Earth.

Африн в действителност се състои от две жилищни секции - източно и западно от река Африн, която минава от север на юг.

Два моста свързват жилищните региони на Африн. Линията, начертана от северозапад на югоизток, е с дължина към 4,5 километра. Линията от североизток до югозапад е три километра.

Араби, кюрди и туркмени, живеещи в региона, обзет от линиите, са обособените етнически групи, живеещи в града.

Може да се заключи действителността на географските и демографските параметри на " втората фаза " на интервенцията " Африн ", за която приказва министър председателят Бинали Йълдъръм. Анализът, написан от специалиста по сигурността Толга Шардан от в. „ Милиет “, засегна защитните ограничения, подхванати в Анкара, против възможните опасности, които войната в градски условия би основала.

Трудностите, разказани в разбора, озаглавен " Трансграничната окопна интервенция ", са тясно свързани с информацията, подчертана от Илкер Башбуг.

Според документа сирийските кюрдски Отреди за отбрана на народа (ОЗН) сега складират оръжия отвън централната част на Африн.

Точно както Кюрдската работническа партия (ПКК) направи през 2015 година в югоизточните и източните анадолски провинции на Турция, излиза наяве, че ОЗН основават клопки и барикади и построяват окопи.

Един въпрос, който безпокои турските управляващи, е стандартното оръжие, което ОЗН са придобили от Съединените щати.

Според информацията, която Шардан е получил, турската войска може да употребява леки бронирани машини Bren вместо тежки бронирани машини в тесните улици на Африн за нараснала подвижност.

Друга жизненоважна точка, която би трябвало да бъде прегледана, е, че Африн е по-голям демографски и физически, в сравнение с регионите в Турция, където се реализират борби при съществуването на окопи и барикади.

Независимо коя вероятност ще предприемете, разумно е да се предскаже, че една тежка задача чака турските военни в Африн, до момента в който те минават към втората фаза. Както подчертахме предходната седмица, американска заповед за пренасяне на бойци от ОЗН от Африн би била решение пред опцията за боен конфликт там. /БГНЕС

-----------

Седат Ергин, в. „ Хюриет дейли нюз “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР