Бившият капитан на руския национален отбор по футбол Роман Широков

...
Бившият капитан на руския национален отбор по футбол Роман Широков
Коментари Харесай

Бивш капитан на Русия беше осъден за бой над съдия

Бившият капитан на съветския народен тим по футбол Роман Широков (39 г.) беше наказан на 100 часа общественополезен труд за побой над съдията Никита Данченков в аматьорски мач. Ексхалфът на " Зенит ", " Спартак " (М) и ЦСКА (М) се набърка в скандал през август т.г., откакто удари в лицето рефер, а по-късно го изрита. Постъпката му бе незабавно взета под внимание от полицията.

Широков обаче реши да направи шоу от присъдата си. Той разгласи, че ще предложи на търг бутонките, с които е ритнал съдията. Събраните средства щели да отидат за деца от небогати фамилии.

" Можеха и по-строго да ме санкционират. Още на идващия ден след случая сервирах публични извинения. Разбрах, че не трябва да действам по този начин. Този епизод не трябваше да се случва. Няма да се повтори повече ", разяснява другояче Широков, който има 57 мача и 13 гола за " Сборная ".

Адвокатът на потърпевшия рефер обаче изрази бурно неодобрение от присъдата и разгласи, че ще апелира. " Решението е безобразно и корупционно. Човека го биха по главата, до момента в който изпълняваше служебните си отговорности. Не го пребиха тежко, единствено поради намесата на вратаря. Видно бе, че Широков замахваше ск крайник за идващ удар. Това е демонстрация на проведена корупционна активност на нашите правоохранителни органи. Никой няма да управлява отработването на общественополезния труд на Широков. Той ще заплати 100 000 рубли санкция и ще може по-късно да бие по главата, който си желае. Ще апелираме наложително ", сподели юристът Александър Островский.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР