Бившият капитан на английския вицешампион Манчестър Сити - Венсан Компани,

...
Бившият капитан на английския вицешампион Манчестър Сити - Венсан Компани,
Коментари Харесай

Легенда на Манчестър Сити прекрати кариерата си на футболист

Бившият капитан на британския вицешампион Манчестър Сити - Венсан Компани, публично разгласи, че поставя завършек на футболната си кариера. Сега 34-годишният белгиец ще се отдаде напълно на работата си като старши треньор на Андерлехт.

Преди година бранителят се причисли към белгийския гранд и съвместяваше функционалностите на състезател и ментор на отбора. Малко след началото на сезона обаче той преотстъпи треньорските функционалности по време на мачовете на Саймън Дейвис, който напусна клуба през февруари.

Франк Веркаутерен го наследи на поста, само че съгласно локалните медии той е имал разминавания с Компани по отношение на възгледите за бъдещето на тима и по този начин досегашният защитник към този момент ще води независимо Андерлехт, който приключи миналия сезон на осмата позиция в класирането.

Венсан Компани е играл за единствено три клуба по време на своята кариера. Това са родният му Андерлехт, немският Хамбургер ШФ и Манчестър Сити. Най-дълго време той прекара в британския тим, за който игра в продължение на 11 години и по този начин се трансформира в клубна легенда. Той има 531 публични мача за отборите, които е представлявал, като е осъществил 31 гола и има 21 асистенции.

За националния тим на Белгия Компани записа 89 мача, като в тях се регистрира 4 попадения. Той е 4-кратен първенец на Англия и 2-кратен подобен на Белгия. С “гражданите”, с изключение на Висшата лига, е печелил също и Купата на ФА на два пъти, Купата на Лигата четири пъти и “Къмюнити шийлд” на два пъти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР