Бившият изпълнителен директор на Пирогов“ проф. д-р Иван Поромански разкри

...
Бившият изпълнителен директор на Пирогов“ проф. д-р Иван Поромански разкри
Коментари Харесай

Бившият шеф проф. Иван Поромански пред Narod.bg: Човек на министъра източва „Пирогов“

Бившият изпълнителен шеф на „ Пирогов “ проф. доктор Иван Поромански разкри в сигнал до Narod.bg по какъв начин се източва бюджетът на незабавния институт с измислени публични поръчки и очевидни обири. Оказа се, че измежду най-активните в схемите е някогашният зам.-директор на „ Пирогов “ Красимир Николов, сега шеф на политическия кабинет на здравния министър проф. Христо Хинков!

Проф. Поромански, уволнен от поста от аптекарката Асена Сребезова по време на одиозния кабинет „ Кирил Петков “, изясни, че данните за злоупотреби са предадени и в прокуратурата.

Засега оттова мълчат дали се прави нещо за разтрошаване на здравния октопод, засмукал „ Пирогов “.

Ето и цялостния текст на сигнала на проф. Иван Поромански до държавното обвиняване:

УВАЖАЕМИ ПРОКУРОРИ,

До 29.06.2022 година заемах длъжността изпълнителен шеф на болница „ Пирогов “ ЕАД. На 30.07.2021 година получих доклад от Ивайло Манджуков на служба Началник отдел „ Информационни технологии “ според, който „ Договор за доставка на съоръжение “ с реализатор „ Стоун компютърс “ се чака доставка на сървъри, сторидж, информационно съоръжение, програмен продукт и други

 Д-р Красимир Николов, началникът на кабинета на здравния министър, е подготвен клиент на прокуратурата и съда

Процесният контракт е подписан след докладна бележка на зам.-директора по административни действия Красимир Николов и по негово гледище и след координиране с Лучия Добрева – шеф Дирекция „ ИД “.

Реклама

В своята докладна ИТ експертът твърди, че договорът е при извънредно неизгодни условия за болничното заведение, като в следствие ще бъдат доставени 4 бр. сървъри в случай, че потребностите на болничното заведение в този момент могат да бъдат покрити с 1 или 2 сървъра.

С парите на болничното заведение ще бъдат купени два сървъра на стойност 120 000,00 лева, а останалите ще бъдат най-вероятно на склад заради обстоятелството, че просто не са нужни.

На последващо място цената на сториджа е 300 000,00 лева, а действителната пазарна стойност, на която може да се откри, е 150 000,00 лева

След този отчет желаех пояснения от зам. икономическия шеф Краси Николов, който нямаше разумно пояснение. Д-р Лучия Добрева явно поддържа изложеното доктор Николов и обуслови голословно нуждата от възнаграждение на тази социална поръчка.

В този интервал шеф отдел Обществени поръчки беше Христина Лекова, която организираше всички публични поръчки. След като я попитах за това, че договорът е явно подписан при неизгодни условия за болничното заведение, Христина Лекова гневно отбрани Николов и Добрева, като даже написа отчет по случая.

На 17.03.2022 година с моя заповед беше формирана комисия за вътрешна инспекция по контракт с компания „ Арроба груп “ ЕООД за доставка на програмен продукт в размер на 29 000,00 лв..

Резултатът от инспекцията откри, че софтуерът не е доставен на лечебното заведение, само че господин Николов е докладвал да се извърши заплащане към сдружението снабдител, както и че е извършено образование на чиновници от ТРЗ от изпълнителя, само че действително по данни на чиновниците образование не е извършено. По този контракт е работила Христина Лекова, а приемо-предавателният протокол е подписан от зам. икономическия шеф Краси Николов.

Изложеното пред Вас е единствено дребна част от осъществените безобразия на лицето Краси Николов.

От терзание за живота и здравето ми депозирам сигнала в този момент, защото към този момент не съм изпълнителен шеф и против мен не могат да упражняват напън.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР