Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия Сотир

...
Бившият главен прокурор и настоящ председател на Антикорупционната комисия Сотир
Коментари Харесай

Цацаров предупреди разпространяващите неистини за него

Бившият основен прокурор и сегашен ръководител на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров разгласи в писмена позиция, че обмисля дали да не предприеме дейности пред съда по отношение на всички лица, които употребяват името му с измамлива цел или популяризират лъжи за него, съобщи БНР.

Повод за предизвестието е споменаването му в третия епизод от следствие на „ Антикорупционния фонд “ - „ Историята на Веселин Денков и профилираното правораздаване “.

Разследването е обвързвано с опитите на Денков да излезе от ареста, където прекарва осем месеца по обвиняване в лихварство. Със скрита камера приятелката му записва юристи медиатори, които дават обещание да ѝ спомагат с контакти в съда, с цел да може това да се случи.

В новия епизод, който ФАКТИ разгласява през вчерашния ден, основен воин е някогашният народен представител Яне Янев. В него той споделя за персонални срещи по случая „ Денков “, който се ревизира и от Антикорупционната комисия, те били със Сотир Цацаров.

Яне Янев приказва за връзките на сегашния основен прокурор Иван Гешев с Георги Ушев - ръководител на Апелативния спецсъд, където се гледа делото, разсъждава дали още е реалност синхронът Гешев-Цацаров-Ушев. Твърди, че актуалният основен прокурор е обсъждал с предшественика си следствието против Веселин Денков.

В позиция до медиите ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров отхвърля да е приказвал с Яне Янев за производството по лишаване на имущество против Веселин Денков и твърди, че не се е срещал с депутата от 3-4 години.

„ Твърденията в тази тенденция, в случай че се изречени от него, дефинирам като откровена лъжа във връзка с мен и машинация във връзка с лицата, осъществили звукозаписите “, написа Цацаров.

В позицията си той подлага на критика и създателите на следствието, че не е била потърсена и неговата позиция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР