Бившият футболист на плевенските Спартак и Белите орли – Николай

...
Бившият футболист на плевенските Спартак и Белите орли – Николай
Коментари Харесай

Вихър започна с нов треньор и 18 футболисти

Бившият футболист на плевенските Спартак и Белите орли – Николай Боянов е новия старши треньор на Вихър (Славяново). Той беше асистент на Красимир Бислимов през предишния сезон, когато отбора завоюва трето масто в Северозападната Трета лига. Тази вечер Боянов изведе 18 футболисти за началото на лятната подготовка на Вихър. На този стадий са контрактувани три другарски срещи, в които славяновския отбор ще гостува на Партизан /Червен бряг/ - 14 юли /събота/, Трявна /Трявна/ - 28 юли /събота/ и Ботев /Луковит/ - 4 август /събота/. Чака се удостоверение за спаринг с втория тим на Лудогорец /Разград/ за 21 юли /събота/.

Подробности за обстановката във Вихър разкрива президента и играещ вратар Светлин Линев:
„ Започваме подготовка за новия сезон в миг, в който тима ни е в затруднено състояние. То е продиктвано от треньорската рокада. Броени дни преди да стартираме, научихме от обществеността, че Красимир Бислимов към този момент ще води Спартак /Плевен/, а не както до момента Вихър /Славяново/. Нормален негов избор, само че не това беше метода по който трябваше да се разделим. Ще отчайвам тези, които чакат да се изкажа отрицателно против него. Напротив, през миналите три години работихме повече от добре в звук на взаимна уместност. Резултатите демонстрират, че си е приключил добре работата. Тъй като не сме се виждали, нямах опция персонално да му пожелая триумф и за това го върша в този момент посредством медията ви. Пожелавам му да реализира задачите, които си е сложил като треньор на Спартак /Плевен/ “, съобщи Линев. Той внесе изясненост и за свършеното по селекцията. „ За страдание неналичието на контракти в аматьорския футбол сред футболист и клуб не разрешава да задържим мечтаните футболисти. Освободихме Любомир Иванов. Траян Димитров и Димитър Димитров избраха Спартак /Плевен/, а Веселин Ганчев – Партизан /Червен бряг/. Преслав Антонов отпътува за Англия. Направихме вероятното Георги Бислимов да остане при нас, само че той краткотрайно не желае да играе футбол.

На местата на упоменатите привлякохме голмайстора Евгени Систов, полузащитниците Славей Байрактаров, Любомир Борисов и Георги Георгиев, бранителя Мишо Бъчев и юношата на нашия клуб – вратаря Калоян Димитров. Преговаряме и с още двама играчи с богат опит в професионалния футбол. Целта ни през новия сезон е да запазим равнището и да надградим. Ще е мъчно, само че ще създадем всичко по силите ни “, разяснява играещия президент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР