Бившият футболен национал и легенда на бургаския футбол Радостин Кишишев

...
Бившият футболен национал и легенда на бургаския футбол Радостин Кишишев
Коментари Харесай

Кишишев: Футболистите на Тотнъм ще припаднат като видят съблекалните на стадиона в Пловдив

Бившият футболен национал и легенда на бургаския футбол Радостин Кишишев приказва пред Дарик радио. В момента Кишишев е президент на бургаския Черноморец, който е един от водачите на Югоизточната В група. Той разяснява упоритостите на своя тим, обстановката с националния отбор и идните мечове от Европейските клубни шампионати.

„ Нещата в Черноморец вървят позитивно. Имаме не неприятни резултати 3 победи и 1 еднакъв. Има огромен късмет тази година да влезем във Втора лига. Последните години постоянно си слагаме цел промоция, само че има неща, които ни стопират. Финансово не сме толкоз неприятни. Основните ни съперници са Марица и Загорец. Други тимове не са посочили, че желаят да влизат. Честно казано по-голяма е вероятността Черноморец да го забележим в Първа лига, в сравнение с Нефтохимик. Ако общината и някои от главните спонсори се задържат, бизнесът се усъвършенства има хора, които желаят да оказват помощ на спорта, само че нямат опция. Ако се възстановяват нещата в страната ще се намерят хора, които да оказват помощ “, съобщи Кишишев.

Той сподели, че сега се работи по инфраструктурата в Бургас. „ Има огромно придвижване около базата. Общината е подготвена с разновидността, тъй като двата стадиона са в частни ръце. Общината и страната вършат всичко допустимо, с цел да възстановят най-малко един от стадионите. Не е обикновено да няма общински стадион “, добави Кишишев.

Бившият бранител взе отношение и по тематиката народен тим. „ Нямаме футболисти, които да играят в огромните европейски шампионати. Може би нямаме и водачи, които да поведат момчетата към тези значими победи. Преди ситуацията в България няма по какъв начин да чакаме, че спортът ще върви. Последният олимпийски орден е от 2008 година. Спомняме си каква водеща фигура бе България. В националния тим единствено колектив няма да свърши работа. Трябва да има някой който да се покаже и да дърпа каруцата. Да, би трябвало да има колектив. Треньорите се сменят през месеци. Лидерите в един футболен тим е значим. За да има водач в националния тим той би трябвало да е водач в клубния. Тогава може да е на другото място. Ако той е един от 16-те в своя клуб няма по какъв начин в националния да е водач. Няма водачи. При дребните може да ги намерим. Не съм гледал детайлно играчи от чужбина, които са дребни и влизат в огромни тимове. Има футболисти, които са излезли на открито и един от тях ще се прояви, само че няма де скоро. Хубаво е, че в младежкия тим футболистите играят в своите клубове “, добави Кишишев.

Той сподели още, че не би взимал в националния тим чужденци с български паспорт, само че те могат да оказват помощ. „ Първо Георги Дерменджиев би трябвало да откри точните футболисти, с които да избистри тактиката. Тези мачове са подготовка за Унгария. Трябва да откри точните хора, а в този момент може и да опитва. България ще се оправи положителни “, добави още Кишишев.

„ Нивото в Първа лига не се подвига. Има един лъч, който е Локо Пд и демонстрира не неприятна игра всичко останало е доста слаба работа. Тотнъм сигурно ще подценят леко Локомотив. Не мога да предсказвам по какъв начин ще дойдат в Пловдив. За тях това е обикновен мач, без значение, че са посетители. Ще дойдат и ще погледнат българската действителност и когато си отидат в Лондон няма да кажат хубави думи за България, което е неприятно. Няма по какъв начин да се представим. Какво ще им покажем? Лаута? Те когато влязат в съблекалните ще припаднат. Не съм влизал скоро, само че не чакам да е нещо уау с тези козметични поправки. Държавата генерално би трябвало да вземе нещата в свои ръце, в случай че желаеме да имаме спорт в идващите 20 години другояче всичко умира “, заключи Кишишев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР