Бившият депутат от ГЕРБ и министър на туризма в два

...
Бившият депутат от ГЕРБ и министър на туризма в два
Коментари Харесай

ПАДЕНИЕ: Бойко изрита тунинга Ангелкова от ГЕРБ заради кума ѝ Даниел Лорер

Бившият народен представител от ГЕРБ и министър на туризма в два от трите кабинета на Бойко Борисов – модифицираната Николина Ангелкова, е била отстранена от листата на партията за идните избори на 2 октомври не поради интернационалните задължения, а поради близостта си със знакови водачи от „ Продължаваме промяната “, научи „ Уикенд “.

Преди дни Николина Ангелкова изненадващо разгласи, че няма да взе участие в идните избори и че ще насочи напъните си в подпомагането на ГЕРБ в интернационалната активност, както и за привличането на външни вложители в България.

Според думите й, тя ще лети за Америка в средата на месец септември, с цел да вземе присъединяване Интерпарламентарния съюз Съединени американски щати – Китай –ЕС. Организацията, чийто ръководител сега е сенаторът от Флорида и претендент на Републиканската партия за президент на Съединени американски щати Марко Рубио, съществува от няколко години като интернационален конгрес, на който се дискутират стопански и политически проблеми сред Съединени американски щати, страните от Европейския съюз и Китай.

Организацията няма особена тежест, а е по-скоро краткотраен кей за пенсионирани политици, разясняват познавачи на интернационалната политика. Те показват, че форумите на Интерпарламентарния съюз се организират три пъти годишно и не престават по няколко дни, като никога не подсигуряват непрекъсната трудова претовареност на участниците в тях.
 Даниел и Виолета Лорер са рисково близки до крумовградчанката, което ѝ „ изяде главата “
Според източник на „ Уикенд “ от редиците на ГЕРБ, Николина Агелкова е „ разжалвана “ персонално от водача на партията Бойко Борисов поради нейно  заиграване с Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната “.

Доскорошният министър на нововъведенията и растежа в сваленото държавно управление на Кирил Петков е кумувал на сватбата на Николина дружно със брачната половинка си Виолета. През лятото на 2014 година Ангелкова се омъжи за предприемача Христо, а очевидци пред Бога им станаха семейство Лорер. Три години по-късно Николина Ангелкова се разведе с мъжа си, само че макар раздялата резервира близко другарство с кумовете си Лорер.

Реклама

Неофициално се твърди, че единствено тази година Николина Анелкова е била на три задгранични почивки в компанията на Даниел Лорер и брачната половинка му. Нещо повече – Ангелкова била оставена от „ Продължаваме промяната “ да си прокарва ползите в Министерството на туризма, за което Narod.bg пръв писа.

Съмненията, че Николина работи като „ троянски кон “ на „ Продължаваме промяната “ в ГЕРБ избухнаха още в нощта на 17 март, когато Бойко Борисов беше показно и нелегално задържан в дома си в Банкя.

Тогава Ангелкова бе единственото знаково лице от ГЕРБ, което не се появи пред дома на водача си, с цел да се поинтересува за ориста му, а вместо това остана до късно на съвещание на парламентарна комисия. Тогава мнозина нейни съпартийци дори позволиха, че тя е знаела авансово за задържането на Борисов, само че си е затраяла.

„ Бойко Борисов персонално извади Ангелкова от листите освен поради връзките й с „ Продължаваме промяната “, а и поради всеобщо неодобрение в партийните редици против нея. Освен това, за нея се носят и неприлични клюки, обвързващи я с Младен Михалев – Маджо “, подмятат функционери от ГЕРБ.

Още през 2018 година Николина Агелкова бе упрекната, че прокарва ползите на Маджо в туризма от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Тя постоянно е била забелязвана в хотела му „ Хелена ” в Слънчев бряг.

Лидерът на НФСБ даже се зачуди на необяснимото благосъстояние на Ангелкова – тя имала къща с размерите на прогимназия на улица „ Липа “ в столичния кв. „ Бистрица “. Впоследствие дамата се оправда, че тузарския парцел е благосъстоятелност на родителите на към този момент някогашния й брачен партньор Христо.

Наскоро стана известно, че Николина Ангелкова има вкусен имот в Созопол на метри от морето. Имотът на 43-годишната крумовградчанка се простира на обширните 3 декара и точната му цена, оповестена пред данъчните, е 557 412 лева По документи теренът се води земеделска земя, само че статутът му постоянно може да бъде изменен и мястото да бъде годно за законни градежи.

Имотът се води напълно на името на някогашната министърка. Средствата, с които е направила огромната инвестиция, Ангелкова е вписала, че са от банков заем, както и от подаяние на родителите ѝ, се вижда от декларацията ѝ пред КПКОНПИ.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР