Бившият английски национал Крис Сътън обвини президента на Асоциацията на

...
Бившият английски национал Крис Сътън обвини президента на Асоциацията на
Коментари Харесай

Откриха връзка между футбола и деменцията

Бившият британски национал Крис Сътън упрекна президента на Асоциацията на професионалните футболисти Гордън Тейлър в това, че е предал играчите, откакто изследване сподели връзката сред футбола и деменцията.
Припомняме, че проучване на Университета в Глазгоу разкри, че някогашни професионални футболисти са съвсем три и половина пъти по-склонни да починат от невродегенеративни болести от останалото население по света. Докладът, оповестен в понедленик, бе акредитиран от Футболната асоциация на Англия и Асоциацията на професионалните футболисти и оценен от медицинските досиета на 7 676 мъже, играли професионален футбол в Шотландия сред 1900 и 1976, съобщи БГНЕС.
Тейлър бе строго подложен на критика за неналичието на дейности по казуса, по-специално от фамилията на някогашният нападател на Уест Бромич Албиън Джеф Асъл, чиято гибел през 2002 от продължителен травматичен енцефалит, бе свързван с непрекъснатите удари с глава на тежки кожени топки.
„ Потвърждението, че има връзка сред футбола и деменцията не ме успокоява, а ме ядосва “, показа Сътън в колонката си във вестник Daily Mail. „ Ядосан за хора като татко ми, Майк, и други някогашни футболисти, които умират по най-ужасния и позорен метод. Ядосан за бъдещите генерации, които също ще страдат от това, тъй като това проучване закъсня с 15 години “.
Според Сътън изследването е трябвало да се организира след гибелта на Асъл през 2002. „ Асоциацията на професионалните футболисти, ръководена от Гордън Тейлър, имаше дълг да се грижи за своите членове. Те ги предадоха. Баща ми, някогашен състезател на Норич, страда от продължителен травматичен енцефалит – дегенеративно заболяване на мозъка, породено от повтаряща се контузия на мозъка. Той е на 75 години и за първи път разви признаци на деменция, когато към момента не беше навършил 60 “, добави още Сътън.
Дъщерята на Джеф Асъл, Доун, която взе участие в акции след гибелта на татко си, с цел да откри повече отговори за казуса, съобщи, че е била „ изумена “ от резултатите на изследването.
„ Моето изцяло чувство е, че съм изумена от резултатите, без значение че моето лично проучване и инстинкт водеха към сериозен проблем. Няма да има мотиви за празнуване. Това няма да върне татко ми, няма да върне други татковци и съпрузи. Знаехме, че баща не може да е единственият. Просто искахме да намерим отговор на казуса “, показа тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР