Бивш австрийски министър беше обвинен в сериозна измама, съобщиха прокурори.

...
Бивш австрийски министър беше обвинен в сериозна измама, съобщиха прокурори.
Коментари Харесай

Бивш австрийски министър е обвинен в „сериозна измама“

Бивш австрийски министър беше упрекнат в " сериозна машинация ", оповестиха прокурори. Обвиненията излизат нескрито в хода на следствието на абсурда с подкупи, който докара до свалянето на някогашния канцлер Себастиан Курц.

Миналата година Курц се отдръпна от поста си на фона на огромен скандал, което бе зрелищно проваляне за политика, разгласен за " вундеркинд " на европейските консерватори.

Прокурорите, проверяващи аферата, повдигнаха обвинявания на Софи Кармазин, която е била министър на фамилията от 2013 до 2017 година, преди Курц да пристигна на власт през 2017 година

Кармазин е упрекната, че е измамила държавното управление със 78 500 евро , като е получила заплащане от 2017 година до 2018 година, макар че е имала нови източници на приходи, се споделя в изказване на прокурорите.

Тя е упрекната също, че от април 2019 година до юни 2021 година се е сговорила с други лица, с цел да подсигурява, че нейното сдружение ще получи държавни контракти за осъществяване на изследвания, прибавят прокурорите.

Ако бъде приета за отговорна, я грози до три години затвор , се споделя в изказването.

Един държавен чиновник също е упрекнат по отношение на хипотетичното им присъединяване в скрито съглашение за продобиване на държавни поръчки.

Скандалът, който смъкна Курц, избухна през октомври предходната година, когато прокурорите разпоредиха обиски в канцлерството и финансовото министерство, до момента в който проверяваха изказванията, че близкото му обграждане е употребило обществени средства, с цел да заплати за социологически изследвания, които са били изкривени, с цел да подобрят имиджа на Курц.

Прокурорите подозират също, че в подмяна на социологическите изследвания и възторженото отразяване на Курц таблоидът „ Oesterreich ” е получавал преференциални обществени реклами. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР