Биткойнът в крайна сметка ще обедини света. Това заяви главният

...
Биткойнът в крайна сметка ще обедини света. Това заяви главният
Коментари Харесай

Биткойнът ще обедини света вярва Джак Дорси

Биткойнът в последна сметка ще сплоти света. Това съобщи основният изпълнителен шеф на Twitter и Square Джак Дорси, представен от американското издание „ Върдж “.

В понеделник Сенатът на Съединени американски щати блокира изменение на законопроекта за инфраструктурата, която имаше за цел да ограничи обсега на регулирането на криптовалутите. Веднага по-късно Дорси написа в Twitter: „ Биткойнът ще сплоти тази надълбоко разграничена страна (а в следствие и светът) “.

Дорси не уточни за коя страна приказва, само че като се има поради момента, в който разгласява поста си, прекомерно евентуално е той да засяга Съединени американски щати.

Това не е първият път, в който Дорси показва биткойн като някакъв тип решение за огромни проблеми. По време на конференцията „ The B Word “ предишния месец той съобщи, че „ се надява биткойна ще помогне за основаването на международен мир “.

„ Илон (шефът на Tesla Илон Мъск) го сподели по-рано.  Имаме всички тези монополи върху насилието, а обособеният субект няма власт. Разходите и разсейващите фактори, които основава нашата парична система през днешния ден, лишават вниманието от по-големите проблеми, някои, от които Илон пробва да реши – като да вземем за пример да води човечеството на други планети. Може да звучи безразсъден, само че в случай че поправите проблемите на фундаментално равнище, всички над него се усъвършенства по трагичен метод. Това е дълготрайна цел, само че очакванията ми са да има мир “, разяснява той.

Не е ясно обаче по какъв начин тъкмо биткойнът, криптовалута със стойност от малко над 46 хиляди $ за брой, която се добива посредством способ, оказващ мощно отрицателно въздействие върху околната среда, може да позволи фундаментални проблеми, пред които е изправен света.

Дорси от дълго време сипе суперлативи по посока на криптовалутата, като през 2018 година той даже предвижда, че до 10-годишни биткойнът ще стане „ единната международна валута “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР