Бирата, наричана също пиво, е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка

...
Бирата, наричана също пиво, е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка
Коментари Харесай

8 невероятни ползи за здравето от бирата

Бирата , наричана също питие, е най-старата и най-консумираната алкохолна напитка в света и третата най-популярна напитка въобще след водата и чая. Произвежда се посредством варене и ферментация на нишесте, получено основно от зърнено-житни култури – най-много малцов ечемик, само че се употребяват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец.
Ферментацията става благодарение на квас. Бирата се ароматизира с хмел, който придава мъка и работи като естествен консервант. Също по този начин може да се прибавят и други аромати чрез билки и плодове. Мястото, където се създава бирата, се назовава пивоварна. Бирата се продава най-често в стъклени бутилки и железни кутии, а също по този начин в пластмасови бутилки, кегове и бурета.
10-те заповеди на бирата
Според метода на ферментация бирата най-общо се дели на ейл, лагер и ламбик. Обикновено алкохолното наличие на бирата е сред 4 и 6 %, въпреки че съществуват и по-високо алкохолни бири, както и безалкохолни. Бирата е известна по целия свят, като в доста страни годишно се организират фестивали на бирата. Един от най-известните е немският фестивал Октоберфест .

Ползи за здравето от бирата Някои изследвания демонстрират, че бирата, употребявана умерено, може да бъде от огромна изгода за вашето здраве.

1. Бирата е по-хранителна от другите алкохолни питиета
Чуваме доста за изобилието на антиоксиданти във виното, само че бирата има също толкоз доста. Специфичните антиоксиданти са разнообразни, защото флавоноидите в ечемика и хмела не са като тези в гроздето, само че също са толкоз положителни. Бирата също по този начин има повече Пенливата течност съдържа желязо, калций, фосфати и даже фибри. 
2. Бирата може да ви помогне да отбраните сърцето си
Проучванията сочат, че умереното пиянство на бира може да ви направи по-малко евентуални от тези, които не пият, да страдате от сърдечни пристъпи, инсулти или сърдечни болести. Всъщност изследванията, оценяващи относителните изгоди от виното по отношение на бирата, сочат, че умерената консумация на всяка алкохолна напитка е обвързвана с по-ниски проценти на сърдечно-съдови болести. 
3. Бирата оказва помощ за попречване на камъни в бъбреците
Консумацията на бира може да ви помогне да намалите риска от развиване на камъни в бъбреците. Според скорошно изследване мъжете и дамите, които оповестяват, че пият умерено количество бира, понижават риска от развиване на камъни в бъбреците с 41 %. Бирите , които съдържат доста хмел - да вземем за пример бледи алеви - са богати на фитохимикали, подпомагащи здравето на бъбреците. 

4. Бирата намалява неприятния холестерол
Разтворимите фибри в бирата могат да ви оказват помощ да намалите LDL или „ неприятния “ холестерол. Увеличаването на приема на разтворими фибри има многочислени изгоди за здравето, в това число поощряване на равнищата на здравословна кръв и захар в кръвта. Въпреки това, защото алкохолът пречи на способността на организма да всмуква витамини и минерали, това също може да понижи способността на тялото да изгаря съхраняваните мазнини. 
5. Бирата укрепва костите ви
Поради високото си наличие на силиций, бирата може да помогне за построяването на по-здрави кости. Диетичният силиций в разтворимата форма на ортосилинова киселина (OSA) може да бъде значим за растежа и развиването на костната и съединителната тъкан и да помогне за понижаване на риска от остеопороза, костно-тънко заболяване. 
Най-доброто бирено мезе (РЕЦЕПТА)


6. Бирата оказва помощ за понижаване на напрежението
Изследователите откриха, че две чаши бира дневно могат да понижат обвързвания с работата стрес или тревога. Рутинното превръщане към алкохол обаче, с цел да се оправи със напрежението, може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода. Докато алкохолът може да помогне за понижаване на напрежението сега, в дълготраен проект той може да способства за възприятията на меланхолия и тревога, което прави по-трудно да се справите със напрежението. 
7. Бирата може да помогне за възстановяване на паметта
Хмелът има загадка съставна част, която може да помогне за възстановяване на когнитивната функционалност - Ксантохумол. Това е флавоноид, който оказва помощ да се забави процеса на разграждане на паметта. Химикалът може да помогне за отбраната на мозъчните кафези от оксидативно увреждане, обвързвано с деменция. (Важна забележка: Дозата, употребена в изследването, е доста по-висока, в сравнение с човек би могъл да употребява посредством бира. Изследванията към момента са в ранни стадии.) 
8. Бирата спомага за познавателната функционалност
При субекти на междинна възраст увеличаващите се равнища на консумация на алкохол се свързват с по-добро действие. Тези открития не допускат, че насърчаваме увеличената консумация на алкохол, само че е потвърдено, че умерената консумация на алкохол * покачва когнитивната функционалност. 
Заключение Ползите от умерената консумация на алкохол нормално не са утвърдени от лекарите от боязън, че хората могат да схванат нещата неправилно и да стартират да пият повече. 
Прекаленото пиянство е обвързвано може да докара до цироза, синдром на феталния алкохол, хипертония, недохранване и панкреатит. То също по този начин усилва рисковите от сърдечно заболяване.
Винаги пийте с мярка!

източник: www.piedmont.org
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР