Биографията на Коби Браянт – ‘’Showboat: The Life of Kobe

...
Биографията на Коби Браянт – ‘’Showboat: The Life of Kobe
Коментари Харесай

Биографията на Коби Браянт излиза на български език

Биографията на Коби Браянт – ‘’Showboat: The Life of Kobe Bryant’’, ще бъде оповестена на български език от издателство „ Жануа’98 “ в края на февруари.

Автор е известният в Съединени американски щати състезателен публицист Роланд Лейзънби, от който в България през 2015 година излезе международният бестселър „ Майкъл Джордан “.

Автор на над 50 книги, посветил целия си живот на изявленията с играчи от НБА, треньори, чиновници на клубове и известни публицисти и коментатори, които пишат за Лигата, в книгата „ Коби Браянт “ Лейзънби разкрива пътя на Черната Мамба от детските години до превръщането му в най-вдъхновяващия това потомство баскетболист.

Книгата е извънреден прорез на достиженията, тестванията и компликациите, през които Браянт минава по време на кариерата си –от разногласията със съотборници и обвиняванията за обезчестяване, през споровете и отчуждаването от родителите му, до възобновяване и завръщането му след тежките травми.

„ Самоувереността му – написа създателят, беше гръбнакът на мача му с 81 точки, на множеството му победни стрелби, на купите му Най-полезен състезател, на абсолютния му отвод да одобри рецензиите за невероятно многото си опити да вкара всяка вечер. До огромна степен тя бе повода, заради която Браянт тренираше най-упорито в дните, когато беше толкоз контузен, че всеки различен би попаднал в листата на травмираните играчи, споделя Мъмфорд. “

„ Баща ми играеше баскетбол и това е в кръвта ми от дете – изяснява Браянт. – Обичах да играя баскетбол. Практикувах и други спортове, само че в никакъв случай не изпитах същото наслаждение като в баскетбола. “ – Коби Браянт

„ Случилото се по време на неговата кариера – невиждани 20 години единствено с един тим от НБА – потвърждават, че Коби Браянт меко казано безкомпромисно, брилянтно и самонадеяно съумя да се трансформира в голяма загадка на американския професионален баскетбол. Той е може би най-големият играч в историята на играта. Единственият, който с всеки идващ сезон последователно добавяше искра към своята известност в спорта като безспорен занаятчия на интензивната подготовка и фокусирането върху детайла, с което удивляваше всички към себе си. В отговор на този живот той се трансформира в машина, център на непрекъснати спорове, като в основата на всичко бе желанието му да господства в спорта. “ – Роланд Лейзънби.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР