Биогоривото е бъдещето, което ни очаква. От години учени и

...
Биогоривото е бъдещето, което ни очаква. От години учени и
Коментари Харесай

От какво може да се произвежда биогориво?

Биогоривото е бъдещето, което ни чака. От години учени и откриватели от целия свят търсят други възможности за произвеждане на ефикасни и стопански ефикасни биогорива. С годините нараства дефицитът на изкопаемите горива, дизел и бензин. Това постанова сходно търсене. Но освен. Биогоривата са и екологично чисти, което е добре пристигнало за нечистата ни атмосфера.

Спрямо хилядите проби и опити, нескрито към този момент има няколко открити първични материали, от които може да се създава биогорио. Ето кои са те:

Биогориво от отпадък

Датската енергийна компания Dong, работеща в съдействие с компанията Amagerforbr, започва стратегия за изработката на биогориво при преработката на отпадък. Тя се базира на технология, при която отпадъците се трансформират в полутечно вещество, богато на сила. Това се реализира при нагряването на отпадъците при високи температури и смесването им с ензими. От това се получава течност, която може да се употребява за генериране на електричество и топлинна сила. На този стадий на развиване енергийните предприятия обработват до 800 кг боклуци. Технологията обаче ежедневно се усъвършенства и в близко бъдеще те се надяват потенциалът да се усили, а времето за обработка да се понижи.

 Бензин

Биодизел от коноп

Индустриалният коноп, възходящ в неплодородни почви, е атрактивен като евентуален източник на стабилно дизелово гориво. Влакнестата просвета Cannabis Sativa, известна като индустриален коноп, има качествата да бъде суровина за произвеждане на биодизел. Учени от катедрата по науки за растенията Парнас употребявали масло от конопено семе за основаване на биодизел. Те употребявали общоприет развой на обработка. След извършените проби станало ясно, че конопеният биодизел демонстрира висока успеваемост на превръщане – 97 на 100 от конопеното масло било превърнато в биодизел. Той на собствен ред минал сполучливо всички проби на лабораторията за биогорива. Дори освен това - посочил свойства, които загатват, че този биодизел може да се употребява при по-ниски температури от който и да е различен биодизел.

 Електрическа кола

Трябва да напомним, че първият, който впряга капацитета на конопа в правенето на биогориво, е самият Хенри Форт и неговата първа кола, която е основана напълно въз основата на коноп.

Биогориво от бактерии

Учени открили, че в случай че не се храни със специфични хранителни субстанции, бактерията Ralstonia eutropha David Chandler престава да пораства и стартира да създава комплицирани въглеродни съединения. Те биват съхранявани в черупката и и се отделяли под формата на изобутанол от тялото на бактериите. От него в следствие се получава биогориво.

Биогориво от тютюн

Учени, които считат, че производството на тютюн е доста по-подходящо, в сравнение с пушенето му, са го подложили на микробна ферментация. По този метод въглеводородите на растението се конвентират в енергийно ефикасни горива.

Биогориво от водорасли

Натуралните масла във водораслите са съвършена суровина за биогориво за коли.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР