Биляна Димова е завършила българска филология, но това по никакъв

...
Биляна Димова е завършила българска филология, но това по никакъв
Коментари Харесай

20 въпроса | Биляна Димова

Биляна Димова е приключила българска лингвистика, само че това по никакъв метод не приказва задоволително за разностранните й ползи и гении. Тя написа, танцува (и кара хората да танцуват), рисува и има нюх за красивото и откровеното във всичките им измерения. Била е основен редактор на списанията Intro и " Капитал Light ". Част от живота й е отдадена на музиката - тя е създател на текстове за песни и селектира музика под псевдонима Bel.

" Телесно " (изд. Scribens) е дебютната й стихосбирка. " Най-добрите от тези стихотворения влизат остро в премълчаното, в някакви сякаш незабележими реплики, които носиш цялостен живот ", написа Георги Господинов. " Поезия, която е акуратен и обстоен отговор на въпроса " Как си? ", прибавя Стефан Иванов.
Като какъв човек се определяте?
Като всевъзможен. Компилация от видимо извънредно друго части, само че събиращи се в лично неповторимо звучене.
Нещото, в което вярвате безусловно?
В медицината на любовта и състраданието - към себе си и другия. В мощта на мисълта и желанието, в нематериалното, в невидимата сила, която ни обгръща.
Реклама Любимият ви миг от деня?
Мигът, в които потъна с цялостна централизация и посветеност в занятие и всичко останало не съществува. Щом решението или вдъхновението идва. Когато свърша работата си чудесно и напълно и мога без жужащо на назад във времето терзание да се отпусна. Golden hour, в случай че може, на морския бряг. Петък вечер, тъкмо преди излизане с другари. Събота заран.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да има смисъл и да си прави работата по цялата верига. Да жонглирам прочувствено и физически сред забърканите в даден план. Да намеря отдадени на задачата реализатори и да ги стимулирам да се оправят с крайния период дружно с мен самата. Да проведа десетките диалози дневно, когато в действителност желая да мълча.

Извън офиса - да разполагам с време, сила и пространство, с цел да се отдам на започнатото с вниманието, което считам, че му се поставя.
Кое е най-голямото ви достижение?
Че съм жива и не спирам да се движа. Партньорът ми и детето ми.
Реклама Как си почивате?
Като се излежавам на дивана, завита и спокойна, че нямам отговорности, и виждам сериали.
Какво ви зарежда?
Сутрешното кафе. Музиката. Музикалните фестивали и концерти. Танцуването. Красивият дизайн. Pinterest. Морето през лятото. Пътуванията. Срещите с другари и съвпадът ни, прегръдките. Превиващите се от смях родственици. Пре/откриването на света с щерка ми. Отличната противоположна връзка и окуражаващите думи. Добрата екипна работа. Вдъхновението. Когато усещам увереността и знам, че мога, и то сама и без прочувствени патерици. Да се предам на потока на живота. Стимулът и смисълът.
Какво ви разсмива?
Нелепи хорски решения в Reels, мемета и приятелите с неповторимо възприятие за комизъм в положително въодушевление.
Какво ви натъжава?
Новините. Жестокостта и нещастието на войните и въобще тяхното съществуване през днешния ден. Изплютите и изпаднали от актуалното ни общество възрастни, небогати и хора в неравностойно състояние. Погледът на пенсионерите - с изчезнали зъби и с облекла от минали столетия, в магазините за хранителни артикули и недостойният им край тук. " Пирогов ". Тежките диагнози и всичко, което се настанява с тях. Безсилието да представиш обстоятелства и истина пред първичните и незапознати непознати. Несправедливостта. Краят на любовта сред двама. Необичано дете, страдащо дете.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР