Билковите лекарства са наистина широко използвани в медицината, по-специално в

...
Билковите лекарства са наистина широко използвани в медицината, по-специално в
Коментари Харесай

Народна рецепта прави чудеса с бъбреците

Билковите медикаменти са в действителност необятно употребявани в медицината, по-специално в урологията. Особено ефикасни при болести на пикочните пътища са билките, които имат диуретично, антибактериално, противовъзпалително и обезболяващо деяние. Такива медикаменти включват отвари или настойки от мечо грозде, пъпки от бреза, жълт кантарион, хвойна, маточина, сок от алена боровинка и доста други растения.

В множеството случаи те са в действителност безвредни и са чудесно помощно средство за немедикаментозна терапия на болести на пикочно-половия тракт. За лекуване и профилактика на бъбречни болести се употребяват обособени или няколко билки в композиция. Начинът се избира според от общото положение на пациента, неговите характерности, възраст, както и стремежи резултат.

Препоръчваме ви една ефикасна рецепта за лекуване и профилактика на бъбречните болести. Комплексът от билки има противовъзпалителни и дезинфекционни свойства, написа zdrave.to. Ще ви трябват следните билки: жълт кантарион; лайка; ягодови листа; корени от репей; елекампан; брезови листа; риган; ленено семе. Всички съставки се смесват в равни количества.

За половин литър вряла вода са нужни 2 с.л. от билковата примес. Оставяйте отварата да се запарва най-малко 10 часа и приемайте по половин чаша, 3-4 пъти дневно. Ако задачите профилактика на бъбречните болести, задоволително е да я пиете в продължение на една седмица. Но не би трябвало да забравяте, че водата е жизненоважна среда, която е нужна за протичането на всички химични реакции в организма (пряко взе участие в метаболизма). Недостатъчният ѝ банкет може да докара до действителен риск от развиването на необятен набор от здравословни проблеми както съществени, по този начин и по-леки.

Това е понижаване на тургора на кожата (еластичност) и увеличение на вискозитета на кръвта (риск от формиране на тромби), повишение на концентрационните свойства на урината (уролитиаза) и като разследване, нараснал риск от възпалителни болести на пикочните пътища. Не на вятъра едно от постоянно срещаните болести, като цистит, се появява и заради непълен банкет на вода.

Във всичко салдото е значим и тъкмо както неналичието на течности в организма, по този начин и несъразмерният банкет може да навреди. Това положение се назовава свръххидратация. Има си и последици, вариращи от незначителни, до животозастрашаващи (мозъчен оток, хипокалиемия, сърдечна недостатъчност). Оптималното количество вода, което здравият човек би трябвало да пие дневно, е 2000-2500 мл. Количеството употребявана течност зависи от метеорологичните условия, самостоятелните характерности на организма, естеството на храната и доста други фактори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР