Пет ковчега с френското знаме и надписи Френски войници от

...
Пет ковчега с френското знаме и надписи Френски войници от
Коментари Харесай

Фалшиви ковчези срещу войната се появиха под Айфеловата кула. В мистерията са замесени българин и руска връзка

Пет ковчега с френското знаме и надписи " Френски бойци от Украйна " се появиха наоколо до Айфеловата кула този уикенд, а в този момент управляващите считат, че зад преднамерената акция стои не какъв да е, а Русия. В слуая има и забъркан българин.

Случката е от тази събота, когато към 09:00 ч. сутринта трима мъже са видяни да идват в региона с микробус. Малко по-късно тъкмо под френската забележителност биват открити пет ковчега, цялостни с гипс.

Полицията бързо съумява да разпознава виновните за проявата и задържа водача на микробуса, който е български жител. Той твърди, че другите двама мъже са му платили 40 евро, с цел да транспорти ковчезите. Самият той е дошъл във френската столица единствено ден по-рано.

И тримата причинители са били отседнали в хотел в града, като резервацията е била направена от България.

Полицията арестува и другите двама обвинени - украинец и немец, на автогара " Берси " в центъра на Париж, където се допуска, че са възнамерявали да се качат на рейс и да отпътуват за Берлин. Според информация във френските медии те са разказали на управляващите, че са получили 400 евро, с цел да слагат ковчезите.

Френскоезичното издание " Le Monde " написа, че данните от телефона на един от обвинените и показанията на тримата мъже са помогнали на проверяващите да открият, че те са били в контакт с един съответен човек, който е прочут на полицията. Става дума за 34-годишен българин с името Георги Ф.

Той е обвинен, че е взел участие в друга сходна интервенция: през нощта на 13 против 14 май е изрисувал с багра червени ръце върху Стената на праведниците в Мемориала на Холокоста в Париж.

Обстоятелствата припомнят за два скорошни случая, в които френската полиция счита, че може да са забъркани съветски сътрудници. И в двата става дума за опити за опит за манипулиране на публичното мнение.

Миналия месец Москва реагира яростно на повторния отвод на президента Еманюел Макрон да отхвърли опцията за изпращане на бойци в Украйна. А предходната седмица Киев удостовери, че води диалози за изпращането на френски военни инструктори в Украйна.

Разследващите не изключват това да е обвързвано с аферата с ковчезите, защото съветското разузнаване се стреми да покаже, че съществува огромна съпротива против по-дълбокото френско присъединяване във войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР